Merzļikins: Uzskatu, ka šādas spēles ir ļoti grūtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas "Blue Jackets" pašreizējais pirmais numurs Elvis Merzļikins ērtāk jūtas tajās spēlēs, kurās ripas uz viņa vārtiem lido biežāk, sarunā ar Ziemeļamerikas medijiem pastāstīja hokejists.

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins piektdien NHL spēlē nosargāja savu "cietoksni" neieņemtu, kaldinādams savas komandas Kolumbusas "Blue Jackets" panākumu.

"Blue Jackets" mājās ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) uzvarēja līgas vājāko komandu Detroitas "Red Wings".

Merzļikins aizvadītajā spēlē atvairīja vien 16 metienus, pašam vārtsargam norādot, ka šādi dueļi ir ļoti sarežģīti.

"Uzskatu, ka šādas spēles ir ļoti grūtas. Man labāk patīk, ja visu laiku esmu tonusā un saņemu metienus pa vārtiem," norādīja Merzļikins, kurš uzvaras svinējis jau astoņas spēles pēc kārtas.

"Šajā spēlē pretinieku izdarītie metieni bija bīstami un spēcīgi, kas katram vārtsargam sagādātu grūtības."

"Domāju, ka komanda aizvadīja labu spēli, bet pats ar savu sniegumu neesmu apmierināts, jo pieļāvu daudz tehnisku kļūdu. Šī iemesla dēļ es neesmu pārāk apmierināts ar aizvadīto maču."

Vārtsargs gan nesteidzās norādīt, ka pie vainas bijis mazais metienu skaits.

"Jutos citādāk nekā parasti. Nebiju par visiem 100% spēlē, jo šķita, ka jūtos nedaudz miegains," atklāts bija Merzļikins, kurš šī iemesla dēļ varētu izlaist sestdienas spēli pret Kolorādo "Avalanche".

"Par savu sniegumu vienmēr esmu kritisks, bet priecājos, ka komandai izdevās izcīnīt svarīgus punktus."

Otrajā periodā vienā no spēles epizodēm Merzļikinam nācās glābt savu komandu, jo Detroitas "Red Wings" uzbrucēji pa diviem mēģināja tikt galā ar vienu Kolumbusas komandas aizsargu un arī Merzļikinu, kas gan viņiem neizdevās. Merzļikins norādīja, ka šī situācija viņam ļāvusi atgūt enerģiju.

"Pieļauju, ka šis izgājiens pret mani un aizsargu, nedaudz pamodināja mani. Visā spēlē, manuprāt, tikai divas reizes lieliski atvairīju ripu, pie tam otrajā situācijā es to pat nenotvēru," savu sniegumu komentēt turpināja vārtsargs.

"Kopumā šo situāciju vērtēju pozitīvi, jo tā mani nolaida atpakaļ uz zemes un neļāva lidināties pa mākoņiem. Pats galvenais, ka guvām uzvaru."

Kolumbusas vienība sestdien aizvadīs maču pret "Avalanche", bet jau pirmdien paredzēta spēkošanās ar Tampabejas "Lightning", tāpēc diezgan droši var apgalvot, ka savu trešo spēli NHL aizvadīs Matīss Kivlenieks, kurš līdz šim pamatlaikā zaudējumu vēl nav piedzīvojis.

Merzļikins savas komandas vārtos aizvadīja visu spēli un noķēra visus 16 metienus. Latvietim šī bija jau piektā "sausā" spēle pēdējos astoņos mačos. Šādu sniegumu pirms tam iespējuši tikai pieci vārtsargi.

Ar šādu sniegumu Merzļikins tika atzīts par spēles trešo zvaigzni.

Kolumbusas komanda pēdējās 14 spēlēs ar Merzļikinu vārtos, izcīnījusi 12 panākumus, kas ļāvis krietni uzlabot situāciju turnīra tabulā. "Blue Jackets" pašlaik atrodas "play-off" zonā.

"Blue Jackets" ar 69 punktiem 55 spēlēs Austrumu konferencē pakāpusies uz piekto pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu