Džounss aizstāv čempiona titulu un labo UFC rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džons Džounss un Dominiks Reijess
Džons Džounss un Dominiks Reijess Foto: AP/Scanpix

Jauktās cīņas mākslas (MMA) zvaigzne amerikānis Džons Džounss naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) aizstāvēja čempiona titulu un laboja "Ultimate Fighting Championship" (UFC) rekordu.

ASV pilsētā Hjūstonā notikušajā cīņā Džounss uzveica amerikāni Dominiku Reijesu ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu (rezultāts 48-47, 48-47, 49-46).

Džounss aizstāvēja čempiona titulu pussmagā svara kategorijā (no 84 līdz 93 kilogramiem). Viņam šī ir jau 14 uzvara titulcīņās, kas ir jauns UFC rekords.

Tāpat viņš pagarinājis sev piederošo UFC rekordu, izcīnot 18. uzvaru pēc kārtas. 

32 gadus vecais Džounss karjerā izcīnījis 26 uzvaras un piedzīvojis 1 tikai zaudējumu, taču tas notika diskvalifikācijas dēļ, jo viņš veica neatļautu sitienu pretiniekam ar elkoni.

Savukārt 30 gadus vecais Reijess piedzīvoja pirmo zaudējumu karjerā, kuras laikā viņš aizvadījis 13 cīņas.

Arēnā klātesošie skatītāji svilpa un ūjināja pēc rezultāta paziņošanas, tādējādi paužot uzskatu, ka cīņā uzvarējis Reijess.

Džounss pārsvaru ieguva ceturtajā un piektajā raundā. Reijess gan pauda pārliecību, ka viņš uzvarēja pirmo, otro un trešo raundu.

"Pound-for-pound" rangā Džounss ir līderis. Proti, viņš tiek uzskatīts par pasaulē labāko MMA cīkstoni, neatkarīgi no svara kategorijas.

Džounsu par visu laiku labāko MMA cīkstoni uzskata arī UFC prezidents Dana Vaits, nodēvējot amerikāni par GOAT ("greatest of all time").

"Viņš ir GOAT, ņemot vērā visas tās lietas, kuras viņš ir paveicis," sacīja UFC prezidents.

"Džons Džounss vairs nav 25 gadus vecs. Viņš stājas pretī šīm gados jaunajām slepkavām, taču viņš atrod veidu, kā uzvarēt," teica Vaits.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu