Šmits palīdz "Barcelona" izcīnīt uzvaru; Žagaram piespēļu rekords

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: www.fcbarcelona.com

Latviešu basketbolists Rolands Šmits svētdien guva sešus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, pielikdams roku "Barcelona" komandas uzvarā.

Barselonas basketbolisti viesos ar rezultātu 81:65 (20:15, 22:21, 22;15, 17:14) pārspēja Grankanārijas "Herbalife" vienību.

Šmits laukumā pavadīja 12 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un četrus no pieciem "sodiņiem", bet netrāpīja vienu tālmetienu.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, trīs reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un tika pie sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Barselonas komandā ar 16 punktiem atzīmējās Korijs Higinss, bet pretiniekiem 13 punkti bija Bekam Burjanadzem.

Tikmēr Artūrs Žagars svētdien guva četrus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Badalonas "Joventut" komanda mājās sāpīgi ar 79:81 (16:19, 19:25, 18:18, 26:19) atzina Fuenlavradas "Montakit" pārākumu.

Žagars spēlēja deviņas minūtes un 42 sekundes, grozā raidot vienu no diviem divpunktu metieniem un abus soda metienus, bet netrāpot divus "trejačus".

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un iekrāja septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Žagaram četras piespēles ir jauns ACB rekords, bet viņa +/- rādītājs deviņi bija labākais komandā.

Pagājušajā nedēļā pirmo reizi ACB spēles pieteikumā "Montakit" komandā bija 17 gadus vecais latviešu uzbrucējs Rodijs Mačoha. Šonedēļ gan viņš palika ārpus pieteikuma.

Šonedēļ Rinalds Mālmanis no Seviljas "Coosur Real Betis" pārcēlās uz Mursijas UCAM komandu. Mursijas komanda gan šajā nedēļā nespēlē, jo tās pretiniece Tenerifes "Iberostar" piedalās FIBA Starpkontinentālajā kausā.

Barselonas komanda ar 17 uzvarām 21 spēlē turnīra tabulā ir pirmā, Badalonas vienība ar deviņiem panākumiem ir 12.vietā, Mursijas basketbolisti ar sešām uzvarām ieņem 15.pozīciju, bet Fuenlavradas klubs ar pieciem panākumiem ir pēdējais starp 18 klubiem.

Tikmēr Francijā Rihards Lomažs svētdien guva četrus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Vilērbānas ASVEL mājās ar 69:79 (18:12, 14:22, 18:21, 19:24) piekāpās Levaluā-Perē "Metropolitans 92" komandas.

Lomažs laukumā pavadītajās 22 minūtēs un 56 sekundēs grozā raidīja savu vienīgo divpunktu metienu un abus soda metienus, bet netrāpīja četrus tālmetienus.

Tāpat viņa kontā divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, trīs kļūdas, četri noteikumu pārkāpumi un divas izprovocētas piezīmes.

Ojārs Siliņš sestdien debitēja Francijas čempionātā, kamēr viņa pārstāvētā "Gravelines-Dunkerque" mājās ar rezultātu 63:79 piekāpās "Monaco" vienībai.

Siliņš 18 minūtēs un 18 sekundēs laukumā grozā raidīja vienu no pieciem trīspunktu metieniem, taču garām grozam lidoja abi divpunktu metieni.

Viņa kontā bija arī pa atlēkušajai bumbai un rezultatīvai piespēlei, viena kļūda, divas personiskās piezīmes un efektivitātes koeficients nulle.

Turnīra tabulā ASVEL vienība ar 19 uzvarām 22 spēlēs ir otrā, bet "Gravelines-Dunkerque" basketbolisti ar sešām uzvarām ieņem 16.vietu 18 komandu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu