Tikmers kandidēs uz LOK prezidenta amatu

CopyDraugiem X Whatsapp
Žoržs Tikmers
Žoržs Tikmers Foto: Zane Bitere/LETA

Drīzumā gaidāmajās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta vēlēšanās uz amatu pretendēs Žoržs Tikmers, noskaidroja TVNET.

LOK līdzšinējais prezidents Aldons Vrubļevskis pagājušajā nedēļā paziņoja, ka viņš 20. martā gaidāmajā Ģenerālajā asamblejā nekandidēs uz pārvēlēšanu amatā.

LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeistars portālam TVNET norādīja, ka šobrīd oficiāli vēl nav saņemts neviens LOK prezidenta amata kandidāta pieteikums. 

Prezidenta amata kandidātus LOK plāno oficiāli izziņot 20. februārī, mēnesi pirms Ģenerālās asamblejas, kad paredzētas organizācijas vadītāja vēlēšanas.

Kandidātus amatam var izvirzīt olimpisko sporta veidu federācijas. Mutiski to izdarījusi Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF), kas atbalsta Tikmeru.

"Jā, šādu atbalstu no LBSF esmu saņēmis. Pateicos par to. Un es to pieņemšu," portālam TVNET apliecināja Tikmers, kurš šobrīd ieņem LOK ģenerālsekretāra amatu.

LBSF prezidents Jānis Kols sarunā ar TVNET pauda uzskatu, ka šobrīd nav labāka LOK prezidenta kandidāta par Tikmeru.

"Nākamajam LOK prezidentam ir jānāk no olimpisko sporta veidu federāciju vidus. Tādas federācijas Latvijā ir gandrīz 40 (ja precīzi, tad 39). Tā kā diezgan ilgi jau esmu LBSF prezidents, man ir bijusi iespēja iepazīties ar šo federāciju vadītājiem. Atklāti sakot, šobrīd citu alternatīvu neredzu," teica Kols. 

"Tikmera darbi LOK ģenerālsekretāra amatā ir apliecinājuši, ka viņam ir labi izstrādāta programma. Viņš ir mērķtiecīgs un mēģina šo programmu realizēt dzīvē," atbalstu Tikmeram skaidro LBSF prezidents.

"Šobrīd valsts nostāja par sporta atbalstu ir vairāk nekā neapmierinoša. Manuprāt, pat nacionālajā attīstības plānā, kas tagad tiek rakstīts nākamajiem gadiem, par sportu vispār gandrīz nekas nav runāts. LOK prezidentam ir aktīvi jāpārstāv sporta federācijas. LOK prezidenta amats nevar būt tikai goda pienākums, tas ir smags darbs. Tikmers ir parādījis, ka viņš var strādāt," uzskata Kols.

Dažādos amatos Tikmers ir darbojies Latvijas Biatlona federācijā, Latvijas Basketbola savienībā, Latvijas Futbola federācijā un citās sporta organizācijās.

Tikmers savulaik sportista karjerā nodarbojās ar akadēmisko airēšanu. 1980. gada Maskavas olimpiskajās spēlēs PSRS izlases sastāvā viņš izcīnīja sudraba medaļu airēšanā četriniekiem.

LOK darbību atjaunoja 1988. gadā. Kopš tā laika organizācijai bijuši divi prezidenti - no 1988. līdz 2004. gadam komitejas prezidents bija Vilnis Baltiņš, kurš amatā pavadīja četrus termiņus, bet kopš 2004. gada LOK prezidents ir Vrubļevskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu