Latvijas hokeja izlases šosezon pastiprināti pārbauda WADA dopinga kontrolieri (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlase
Latvijas hokeja izlase Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases jau kopš sezonas sākuma pastiprināti pārbauda Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) kontrolieri, realizējot jaunu sadarbības programmu ar Starptautisko ledus hokeja federāciju (IIHF), sarunā ar TVNET pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Pagājušās nedēļas izskaņā "Latvijas Avīze" ziņoja, ka vīru hokeja izlasi pēc 6. februāra treniņa "Volvo" ledus hallē apmeklējuši WADA dopinga kontrolieri, kuri sarunājušies vācu valodā.

Koziols TVNET sacīja, ka tā nebija negaidīta vizīte, jo jau kopš šīs sezonas sākuma LHF ir iekļauta jaunajā IIHF un WADA sadarbības programmā, kas paredz pastiprināti kontrolēt U-18, U-20 un pieaugušo izlasi.

Latvijas federācijai esot regulāri jāziņo par visu minēto izlašu atrašanās vietu un treniņu norises laikiem, lai WADA darbinieki varētu veikt pārbaudes.

"Kontrolieri, kuri pie mums ieradās pagājušajā nedēļā, bija no Vācijas. Šosezon esam izvēlēti dalībai šajā jaunajā programmā. Katru sezonu pastiprināti pārbaudāmās izlases [to pārstāvētās valstis] mainīsies. Šādas pārbaudes jau notikušas arī iepriekš šosezon. Pārbaudīja gan U-18, gan U-20 izlasi," pastāstīja Koziols.

Pirmā kontrole esot notikusi pagājušā gada augustā, kad Rīgā tika pārbaudītas U-20 izlases spēlētāju analīzes. Šo pārbaudi esot veikuši WADA pārstāvji no Šveices.

"Esam par tīru sportu, atvērti šādām pārbaudēm. Kopā ar Latvijas Antidopinga biroju pagājušajā nedēļā rīkojām treneru semināru, kurā informējām arī par šo jauno WADA programmu. Izskaidrojām treneriem, kā jārīkojas konkrētās situācijās, kad treniņā ieradušies dopinga kontrolieri," klāstīja LHF ģenerālsekretārs.

Latvijas hokeja izlase pagājušajā nedēļā sapulcējās Rīgā, lai aizvadītu trīs dienu treniņnometni. Sastāvā gan pārsvarā bija "Optibet" hokeja līgas (OHL) un junioru vecuma spēlētāji. Treniņos piedalījās arī brāļi Roberts un Rihards Bukarti, Frenks Razgals, Ralfs Freibergs un Artūrs Salija.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu