Bobsleja un skeletona elite pulcējas Siguldā. Kā mājas trasē veicies mūsējiem?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Šajā nedēļas nogalē Siguldas trasē notiks Pasaules kausa posms bobslejā un skeletonā, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts. Kā mājas trasē iepriekš veicies Latvijas vadošajiem sportistiem?

Bobslejs

2018. gada decembrī notika divi PK posmi bobslejā divniekiem. Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis kopā ar stūmēju Matīsu Mikni abās sacīkstēs izcīnīja otro vietu jeb sudraba medaļas.

Ķibermanis un Miknis abās sacīkstēs piekāpās vienīgi Vācijas bobslejistiem. Par uzvarētāju abos posmos kļuva olimpiskais čempions Frančesko Frīdrihs.

2016. gadā Siguldas trasē Ķibermanis triumfēja divos Eiropas kausa posmos. Pirmajā dienā kopā ar stūmēju Jāni Jansonu, bet otrajā ar Matīsu Mikni.

Latvijas bobsleja titulētākais pilots Oskars Melbārdis šogad janvārī Siguldā aizvadīja divas sacīkstes Eiropas kausā. Pirmajās viņš kopā ar stūmēju Intaru Dambi ieguva 9. vietu, bet otrajās sacīkstēs šis tandēms triumfēja.

2015. gadā Melbārdis arī aizvadīja divus Eiropas kausa posmus Siguldas trasē. Vispirms tika izcīnīta 3. vieta kopā ar Mikni, bet pēc tam arī 1. vieta kopā ar stūmēju Jāni Strengu.

2015. gadā Siguldā aizvadītie Eiropas kausa mači, kas ir otrā līmeņa sacīkstes, Latvijai bija sevišķi veiksmīgi. Pirmajā dienā triumfēja pilots Uģis Žaļims ar stūmēju Intaru Dambi, bet otrajā visu goda pjedestālu aizņēma Latvijas bobslejisti:

  • 1. vieta Oskars Melbārdis/Jānis Strenga,
  • 2. vieta Oskars Ķibermanis/Vairis Leiboms,
  • 3. vieta Uģis Žaļims/Jānis Jansons.

Latvijas perspektīvais bobsleja pilots Ralfs Bērziņš pērn Siguldas trasē divos Eiropas kausa posmos izcīnīja 2. vietas, startējot kopā ar stūmēju Dāvi Spriņģi. Turklāt otrais no šiem diviem posmiem bija arī Eiropas junioru čempionāts, kurā Bērziņš un Spriņģis izcīnīja zeltu.

2018. gadā Siguldā divos Eiropas kausa posmos Bērziņš izcīnīja 7. vietu, bet 2016. gadā divreiz 16. pozīciju.

Skeletons

2018. gadā Siguldā aizvadītajā Pasaules kausa posmā Martins Dukurs izcīnīja sudrabu. Viņu apsteidza vienīgi Krievijas skeletonists Ņikita Tregubovs.

Šajās sacensībās pirms diviem gadiem Tomass Dukurs ieguva 6. vietu, bet Ivo Šteinbergs ierindojās 11. pozīcijā.

2005. gadā Martins Dukurs ieguva 20. vietu Pasaules kausa posmā Siguldas trasē, bet gadu iepriekš mājas trasē viņš ieņēma 14. vietu.

Savukārt Tomass Dukurs 2005. gadā Siguldas trasē ieguva 12. vietu Pasaules kausa posmā, bet gadu iepriekš arī 9. vietu.

2003./2004. gada sezonā Tomass Dukurs izcīnīja zeltu Siguldas trasē Pasaules kausa posmā. Viņam karjerā tā ir vienīgā uzvara PK posmos.

Foto: Publicitātes attēls

2019./2020. gada Pasaules kausa sezonas pēdējais posms, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts skeletonā un bobslejā divniekiem, risināsies no 14. līdz 16. februārim Siguldas trasē.

Saistībā ar Krievijas sportistu diskvalifikāciju dopinga dēļ, sestdien Siguldā notiks 2014. gada Soču olimpisko spēļu zelta medaļu pasniegšana Latvijas bobslejistiem.

Pēc medaļu pārdales zelta godalgas saņems Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu