LTS ģenerālsekretārs Lejnieks: Bartones paustais izteikums ir nepatiess (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kamilla Bartone
Kamilla Bartone Foto: Arata Yamaoka (www.itftennis.com)

Perspektīvās tenisistes Kamillas Bartones publiski paustais izteikums, ka viņa neesot saņēmusi nekādu atbalstu no Latvijas Tenisa savienības (LTS), ir nepatiess, norāda LTS ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Pagājušajā nedēļā 17 gadus vecā Bartone sociālā tīkla "Instagram" kontā norādīja, ka viņa nākotnē plāno pārstāvēt Vāciju, jo LTS nekad nav viņu atbalstījusi.

"Latvijas Tenisa savienība (LTS) vienmēr augsti vērtē un jūt līdzi Latvijas jauno tenisistu sasniegumiem. Mēs ticam, ka sportisti ir vieni no galvenajiem, kas nes savas valsts vārdu pasaulē, un protams, mums, Tenisa savienībai, rūp Latvijas sporta nākotne, tāpēc darām visu iespējamo, lai sportisti justos labi un visiem tiek nodrošināts līdzvērtīgs atbalsts, savienības iespēju robežās," elektroniskā vēstulē raksta Lejnieks.

"Kamillas Bartones publiski paustais izteikums ir absolūti nepatiess un tieši tādēļ mums kā savienībai jo īpaši nepatīkams. Kamilla ir jauna un talantīga tenisiste, kurai 2018. un 2019. gadā Latvijas Tenisa savienība izteica piedāvājumu pārstāvēt Latvijas sieviešu izlasi Federāciju kausā, kas paredzēja arī finansiālo atbalstu," uzsver LTS ģenerālsekretārs.

"Uz šo piedāvājumu divus gadus pēc kārtas esam saņēmuši atteikumu. LTS sadarbībā ar Starptautisko Tenisa federāciju (ITF) nodrošināja atbalstu, kas bija nepieciešams dažādiem turnīriem. Šajā gadījumā Kamillas pieņemtais lēmums turpināt savu karjeru Vācijā ir viņas personīgā izvēle un, visticamāk, nav saistīta ar minētajiem apstākļiem. Mēs novēlam viņai veiksmi un izdošanos, pieņemot jaunos izaicinājumus," piebilda Lejnieks.

Bartoni no 6 līdz 13 gadu vecumam trenēja Aļonas Ostapenko mamma Jeļena Jakovļeva, bet pēdējos gados tenisiste pārsvarā trenējas Vācijā.

Bartone patlaban ieņem augsto 10. vietu pasaules junioru rangā meitenēm. Pērn viņa šajā reitingā bija sasniegusi 6. pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords.

Pērn Bartone un krieviete Oksana Seļehmeteva kļuva par čempionēm "US Open" dubultspēļu turnīrā, kas ir vienas no četrām "Grand Slam" sērijas sacensībām.

Bartone kopā ar Seļehmetevu pērn sasniedza arī Vimbldonas junioru dubultspēļu finālu.

2019. gadā Bartone iekļuva "US Open" un "Australian Open" junioru vienspēļu ceturtdaļfinālā.

Šogad janvārī, pārstāvot Latvijas karogu, Bartone zaudēja "Australian Open" vienspēļu turnīra pirmajā kārtā, bet dubultspēlēs viņa kopā ar čehieti Lindu Fruhvirtovu sasniedza pusfinālu.

Bartone un Fruhvirtova bija izliktas ar 1. numuru "Australian Open" junioru dubultspēļu turnīrā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu