Kēls: Spāņi ir favorīti, bet Moldovai uzdevums noteikti būs otrā vieta grupā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Āvo Kēls
Āvo Kēls Foto: Publicitātes foto

Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Āvo Kēls izteicies, ka pretiniekus Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīram nojautis jau iepriekš. Jāspēlē būs pret Spāniju, Moldovu un Kipru. 

Volejbolistiem būs jāuzvar grupā vai jāiekļūst piecu labāko otro vietu ieguvēju skaitā.

"Pretiniekus grupā varējām nojaust jau labu laiku iepriekš," sacīja Kēls. "Grupas tiek veidotas pēc reitinga principa. Līdz janvāra beigām komandām vajadzēja pieteikties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, un bija gaidāms, ja visas valstis pieteiksies, ka tiksimies ar Spāniju un Moldovu. Islande šoreiz nepiedalās, un tās vietu ieņēma Kipra."

"Spānija pagājušogad diezgan labi nospēlēja Eiropas Zelta līgā grupā ar Nīderlandi, Igauniju un Horvātiju," norādīja treneris. "Spāņi noteikti ir grupas favorīti, par ko liecina arī tas, ka rangā viņi ir augstāk par Latviju, taču nebūt ne tāda komanda, ko nevarētu uzvarēt."

Izlases kandidātu sarakstā varētu būt kādi 26-27 volejbolisti, taču ar visiem treneris vēl nav runājis.

"Moldovai ir astoņi deviņi labi spēlētāji, un nenovērtēt to nedrīkst, jo tā ir apmēram Izraēlas spēka komanda," pastāstīja Kēls. "Iepriekšējā Eiropas meistarsacīkšu ciklā moldāvi savā laukumā piecos setos pieveica Melnkalni un četros setos zaudēja Slovākijai. Moldāvi jūt, ka ar Latviju var spēlēt, un noteikti viņu uzdevums būs ieņemt otro vietu grupā."

"Droši vien Kipra nebūs konkurētspējīga," lēš Kēls. "Domāju, ka beigu rezultāts būs labs."

Izlasē noteikti būs tās kapteinis - Toms Švans, kurš sezonu aizvada Sennazēras klubā Francijas Pro B līgā. Šobrīd klubs ieņem trešo vietu, un spēlētāji ir apņēmības pilni nokļūt turpat, kur šosezon spēlē Hermans Egleskalns un Romāns Saušs, - Pro A čempionātā.

Paplašinātais kandidātu saraksts vīriešu izlasei tiks publicēts marta sākumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu