Latvijas handbola izlase PČ kvalifikācijas turnīrā pret Izraēlu spēlēs 16. un 19.aprīlī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases handbolisti
Latvijas izlases handbolisti Foto: Raivo Sarelainens/Handball.lv

Latvijas handbola vīriešu izlase 2021.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru pret Izraēlas valstsvienību iesāks ar spēli izbraukumā 16.aprīlī un atbildes maču Valmierā 19.aprīlī, ziņo Latvijas Handbola federācija.

Pirmā spēle notiks 16.aprīlī Izraēlas valstsvienības laukumā Telavivā, "Shlomo Arena". Mača sākums paredzēts plkst.19.15. Savukārt atbildes spēle notiks 19.aprīlī Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. Latvijas komandas mājvietā mačs sāksies plkst.17.15.

Latvijas izlase pasaules čempionāta kvalifikācijas otrajā posmā "play-off" pirmajā kārtā bija starp četrām izliktajām komandām, jo bija viena no četrām vājākajām komandām Eiropas čempionāta finālturnīra noslēgumā. Pretī Latvijai varēja stāties viena no veiksmīgi kvalifikācijas pirmo posmu pārvarējušajām izlasēm, un par to kļuva Izraēlas valstsvienība.

"Play-off" pirmā kārta tiks izspēlēta 15. līdz 19.aprīlim. Pirms pāris gadiem Latvija ar Izraēlu jau tikās, kad pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā posmā Latvija svinēja uzvaru ar 29:28. Toreiz Latvijas izlases sastāvā rezultatīvākais ar deviņiem vārtiem bija Aivis Jurdžs, bet Dainis Krištopāns pievienoja astoņus vārtu guvumus.

Izraēlas izlases labākais panākums ir dalība 2002.gada Eiropas čempionātā, kurā neizdevās tikt tālāk par grupu turnīru, kā rezultātā izcīnīta 16.vieta. Izraēlieši arī vēlāk vairākkārt mēģināja iekļūt gan Eiropas, gan pasaules čempionātu finālturnīros, tomēr neveiksmīgi.

Tikmēr pārējie dueļi kvalifikācijas turnīrā būs starp Turciju un Krieviju, Rumāniju un Bosniju un Hercegovinu, kā arī Poliju un Lietuvu.

Starp četrām izlasēm, kuras kvalifikācijas turnīrā iesaistīsies no otrās kārtas, nedrīkst būt komandas, kas piedalījušās olimpiskās kvalifikācijas sacensībās.

2021.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā kārtā izlases aizvadīs divas spēles. Četras uzvarētājas no šīs kārtas pievienosies tām izlasēm, kuras nesen notikušajā Eiropas čempionātā ierindojās no 4. līdz 20.vietai. Starp tām nebūs Dānija, kas ir pašreizējā pasaules čempione un vietu finālturnīrā nopelnījusi automātiski. Tāpat finālturnīrā spēlēs Eiropas čempioni Spānija, vicečempioni horvāti, kā arī bronzas medaļnieki norvēģi.

Otrajā kvalifikācijas kārtā komandām būs jāaizvada divas spēles, pirmajai no tām notiekot laika posmā no 5. līdz 7.jūnijam, bet otrajai - no 9. līdz 11.jūnijam. Šīs kārtas izloze norisināsies 9.martā. Desmit otrās kārtas uzvarētājas iegūs iespēju piedalīties pasaules čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu