Arī Bļugera "Penguins" neizdodas apturēt "karsto" Tampabeju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Pitsburgas "Penguins" hokejisti
Pitsburgas "Penguins" hokejisti Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda naktī uz trešdienu (pēc Latvijas laika) piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē.

"Penguins" hokejisti savā laukumā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Tampabejas "Lightning" komandai, kurai šī ir astotā uzvara pēc kārtas. Tā šobrīd ir garākā aktīvā uzvaru sērija NHL.

Dienu iepriekš ar šādu pašu rezultātu pagarinājumā Tampabejas "Lightning" vienībai piekāpās arī Elvis Merzļikins un Kolumbusas "Blue Jackets" komanda.

"Lightning" vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atvairīja 35 metienus un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni jeb labāko spēlētāju. Viņš komandai palīdzējis izcīnīt vismaz punktu 19 spēlēs pēc kārtas, kurās viņš stājies vārtos.

Jevgeņijs Malkins pirmajā periodā realizēja skaitlisko vairākumu, izvirzot "Penguins" tobrīd 1:0 vadībā. Neizšķirtu otrā perioda sākumā panāca Mihails Sergačjovs, kurš arī guva vārtus skaitliskajā vairākumā.

Savukārt uzvaras vārtus "Lightning" komandas labā papildlaikā iemeta Jani Gords, pārspējot "Penguins" vārtsargu Metu Mareju, kurš šajā mačā atvairīja 36 no 38 metieniem.

Bļugers laukumā pavadīja 15 minūtes un 30 sekundes (4:53 skaitliskajā mazākumā). Viņš veica divus metienus pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latvijas hokeja centra uzbrucējs piedalījās 11 iemetienos, no kuriem tikai divus izdevās uzvarēt.

25 gadus vecais Bļugers šosezon 55 spēlēs guvis astoņus vārtus, izpildījis 11 rezultatīvas piespēles un sakrājis lietderības koeficientu +5.

"Penguins" ar 74 punktiem 55 spēlēs ieņem ceturto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, trīs punktus atpaliekot no Vašingtonas "Capitals".

"Lightning" ar 79 punktiem 57 mačos ierindojas otrajā pozīcijā Austrumos, vienu punktu atpaliekot no līderes Bostonas "Bruins".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu