Vai kamaniņnieki arī no Sočiem atvedīs medaļas?

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris un Juris Šici
Andris un Juris Šici Foto: AP/Scanpix

Vairākas no pēdējām pasaules mēroga sacensībām Latvijas kamaniņu braucējiem bijušas ļoti veiksmīgas. Šīs nedēļas nogalē Krievijas kūrorta pilsētā Sočos risināsies sezonas nozīmīgākās sacensības - pasaules čempionāts. Vai arī šajos mačos gaidāmas medaļas?  

Olimpiskajā Soču trasē pasaules čempionāts risināsies pirmo reizi. Tiks sadalītas godalgas sieviešu, vīriešu un divvietīgo ekipāžu konkurencē individuāli, kā arī sprintā, komandu stafetē un U-23 kategorijā.

"Sočos ir lieli ātrumi. Trase ir lēzena, ar garām virāžām, ieejām, izejām, kur jāpievērš liela uzmanība niansēm. Trasē ātrums pārsniedz 140 km/h. Ir jāspēj reaģēt. Pēdējās trijās virāžās ir jāpierod smadzenēm. Ar galvu to var saprast, bet pirmajos braucienos ir grūti uztvert kustības," sarunā ar TVNET pastāstīja Juris Šics

Iepriekšējā Pasaules kausa posmā Oberhofā brāļi Juris un Andris Šici ieguva sudrabu, bet vēl pirms tam Siguldā izcīnīja zeltu. 

Latvijas nacionālā kamaniņu sporta izlase uz Sočiem devusies kuplā skaitā. Uz starta stāsies pieredzējušie brāļi Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, Kristers Aparjods, Inārs Kivlenieks, Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks, Kendija Aparjode, Elīza Cauce un Ulla Zirne.

Treniņus Sočos aizvada arī Latvijas jaunākā ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

"Sočos esam bijuši daudzas reizes. Būsim gatavi. Esam braukuši pa visāda veida profiliem. Treneri izdarīs maksimumu, lai pēc iespējas ātrāk varētu adaptēties un izanalizētu visu trasi," teica Andris Šics. 

Vieniniekos kungu konkurencē no latviešiem Pasaules kausa kopvērtējumā visaugstāk atrodas Aparjods, kurš ieņem 12. pozīciju. 

"Pirmo reizi Sočos biju pagājušajā sezonā. Septembrī bijām tur patrenēties. Veicām vērtīgus braucienus," sacīja Aparjods. "Viss tika pierakstīts, iegrāmatots. Skatīsimies, kā ies..."

Pasaules čempionātā kopā piedalīsies ap 100 sportistu no 19 valstīm. 2019. gada pasaules čempionātā vienīgo godalgu U-23 konkurencē izcīnīja tieši Aparjods, finišējot 2. vietā. Sprintā augstajā ceturtajā vietā finišēja brāļi Šici, kamēr Aparjods ierindojās piektajā vietā, savukārt individuālajās sacensībās ceturtā un piektā vieta attiecīgi Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam un Andrim Šicam/Jurim Šicam, kā arī sestā vieta Ullai Zirnei.

Komandu stafetē Latvijas komanda piedzīvoja diskvalifikāciju pāragra starta dēļ.

Pasaules čempionāta programma

Piektdien

  • 12:30 Sprinta čempionāts divvietīgajām ekipāžām
  • 13:25 Sprinta čempionāts sievietēm
  • 14:20 Sprinta čempionāts vīriešiem

Sestdien

  • 12:40 1. brauciens divvietīgās ekipāžas
  • 14:05 2. brauciens divvietīgās ekipāžas
  • 15:15 1. brauciens sievietes
  • 17.05 2. brauciens sievietes

Svētdien

  • 12:15 1. brauciens vīrieši
  • 14:20 2. brauciens vīrieši
  • 16:50 komandu stafete

"Pasaules čempionāts ir pasaules čempionāts, kaut sportistu sejas un uzvārdi ir tie paši," teica Latvijas komandas treneris Mārtiņš Rubenis. "Tie būs divi braucieni. Vai nu tu esi, vai neesi... Visiem mūsu braucējiem treniņos izdevās šo trasi noķert, bez jautājumiem, kad nezinātu, kā to vietu izbraukt. Ja trases profili un uzbūve būs tāda kā rudenī, tad gribas ticēt un cerēt, ka brauksim ļoti labus braucienus."

Sočos 2014. gadā notika Ziemas olimpiskās spēles, kurās brāļi Šici izcīnīja bronzas godalgas. Uz goda pjedestāla pirmā pakāpiena kāpa arī Latvijas stafetes komanda. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu