"Kurbads" un "Mogo" svin uzvaras OHL mačos

CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Gipters
Mārtiņš Gipters Foto: HK Kurbads

Latvijas čempione "Mogo" komanda trešdien izcīnīja uzvaru "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēlē. Graujošu uzvaru guva arī "Kurbads" hokejisti. 

"Mogo" savā laukumā ar rezultātu 6:4 (3:2, 1:1, 2:1) pārspēja turnīra līdervienību "Olimp".

Jau 20.sekundē viesus vadībā izvirzīja Edijs Brahmanis, bet trīs minūtes vēlāk Deivids Sarkanis izlīdzināja rezultātu. Turpinājumā, 12.minūtē, pēc Jura Ziemiņa metiena "Mogo" pārņēma vadību, bet  Brahmanis perioda priekšpēdējā minūtē panāca neizšķirtu. Tiesa, 32 sekundes pirms perioda beigām Sarkanis guva vēl vienus vārtus, kā rezultātā "Mogo" trešdaļu uzvarēja ar 3:2.

Spēles otrajā nogrieznī abas komandas apmainījās gūtiem vārtiem - vispirms Edgars Kurmis palielināja "Mogo" pārsvaru, bet pēc tam Vitālijs Šuļakovs to samazināja. Pamatus uzvarai mājinieki ielika trešā perioda vidū, kad Artjoms Pankevičs un Ziemiņš panāca 6:3. Trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Šuļakovs vienus vārtus atguva, taču tas netraucēja "Mogo" komandai svinēt uzvaru.

Maču ar četriem punktiem noslēdza Sarkanis, kuram bez diviem gūtiem vārtiem bija arī divas rezultatīvas piespēles.

Vēl trešdien vicečempione "Kurbads" mājās ar 8:1 (3:0, 1:1, 4:0) sagrāva Daugavpils "Dinaburga" hokejistus.

Ar "hat-trick" uzvarētājiem izcēlās aizsargs Mārtiņš Gipters, divi vārti un rezultatīva piespēle bija Jānim Straupem, bet pa vārtiem bija Laurim Rancevam, Kirilam Tambijevam un Laurim Bajarunam, kurš arī trīsreiz rezultatīvi asistēja. Daugavpiliešiem goda vārtus guva Oskars Ancītis.

OHL čempionātā ar 46 punktiem 28 spēlēs pirmo vietu ieņem "Olimp", tālāk ar 44 punktiem 30 dueļos seko "Liepāja", bet 44 punkti 29 mačos ir "Kurbads" komandai. "Mogo" ir 41 punkts 29 mačos, 30 punkti 30 cīņās ir "Zemgale"/LLU komandai, bet pirmo sešinieku ar 21 punktu 30 mačos noslēdz Daugavpils "Dinaburga". Uz pirmspēdējo, septīto vietu pirmo reizi šajā sezonā pakāpusies "Prizma"/IHS, kas iekrājusi 13 punktus 29 dueļos, bet Hokeja skolai "Rīga" 29 mačos ir par vienu punktu mazāk.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas. Debiju OHL turnīrā piedzīvo "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā. 

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējā sezonā OHL čempionāta finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica "Kurbads" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu