Porziņģis par saspēli ar Dončiču: Viņš paveicis labu darbu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs, Kristaps Porziņģis Maksi Klēbers
Luka Dončičs, Kristaps Porziņģis Maksi Klēbers Foto: AP/Scanpix

Luka Dončičs laukumā vairāk komunicē un nogādā bumbu Kristapam Porziņģim tajās pozīcijās, kurās viņš jūtas ērtāk, uzskata Latvijas basketbolists.

Porziņģa un Dončiča pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda naktī uz ceturtdienu (pēc Latvijas laika) ar rezultātu 130:111 pārliecinoši pieveica Sakramento "Kings" vienību.

Latvijas un Slovēnijas basketbolistu tandēms aizvadīja spilgtu spēli. Viņi kopā guva 60 no komandas 130 punktiem un izcīnīja 25 no 47 atlēkušajām bumbām, kuras savāca "Mavericks" spēlētāji.

Dončičs potītes traumas dēļ izlaida iepriekšējās septiņas spēles pēc kārtas. Šajā nogrieznī Porziņģis vidēji spēlē guva 28,8 punktus, sekmīgi uzņemoties "Mavericks" komandas līdera lomu.

"Luka nospēlēja lieliski. Porziņģis nospēlēja lieliski. Uzskatu, ka viņi abi kopā nospēlēja lieliski. Bija pagājis laiks, kopš viņi iepriekšējo reizi spēlēja kopā," sacīja "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails.

Kopš 16. decembra Dončičs un Porziņģis kopā spēlējuši tikai 9 no 30 mačiem. Slovēnis izlaidis vairākas spēles potītes traumas dēļ, bet liepājnieks ceļgala savainojuma dēļ.

"Mums uz to ir jāraugās pozitīvi. Šie posmi, kuros viņi nevarēja spēlēt, ļāva pārējiem puišiem parādīt sevi no labākās puses," uzskata Kārlails.

"Lieliska spēle," teica Dončičs, kurš nebija spēlējis kopš 28. janvāra. "Esmu priecīgs būt atpakaļ laukumā un spēlēt basketbolu. Esmu laimīgs, ka izcīnījām uzvaru."

Dončičs norādīja, ka saspēle laukumā ar Porziņģi uzlabojas. "Tā kļūst labāka un labāka. Un tā būs vēl labāka. Lieliski, ka abi šovakar aizvadījām labu spēli. Mums jāturpina strādāt un jākļūst labākiem."

"Mēs šovakar laukumā izskatījāmies labi. Luka paveicis labu darbu, komunicējot ar mani laukumā. Viņš sāk atrast mani tajās pozīcijās, kurās jūtos komfortabli," teica Porziņģis.

"Lēnām šajās lietās ir noticis "klikšķis". Ja turpināsim uzvarēt, spēlējot kopā, saspēle būs vēl labāka, labāka un labāka. Šovakar visi iesaistījās un spēlēja labi," piebilda Latvijas basketbolists.

"Mavericks" līderi ir vēl ļoti jauni. Dončičs pēc divām nedēļām svinēs 21. dzimšanas dienu, bet Porziņģim augustā paliks 25 gadi.

"Šī komanda uzvaru un zaudējumu skaita ziņā spēlē labāk nekā cilvēki gaidīja," atzīmē Kārlails.

"Man pašam un pārējiem treneriem ir jābūt pacietīgiem šajā procesā, kurā puišiem ir jāsaspēlējas vienam ar otru. Kā arī jāprot tik pāri vakariem, kas bijuši sarežģīti," piebilst treneris.

"Domāju, ka cilvēki pārāk daudz pievērš uzmanību gūto punktu statistikai, bet reizēm neredz kopējo bildi, ko mēs cenšamies panākt kā komanda," uzskata Kārlails.

"Mavericks" ar 33 uzvarām un 22 zaudējumiem ieņem 6. vietu Rietumu konferences kopvērtējumā. Sagaidāms, ka Dalasas komanda pēc trīs gadu pārtraukuma iekļūs izslēgšanas spēļu turnīrā. Porziņģim tā būtu pirmā "play-off" pieredze NBA karjerā.

Porziņģis šosezon 41 spēlē vidēji guvis 18,2 punktus, izcīnījis 9,0 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,9 metienus.

Dončičs piedalījies 43 mačos, vidēji spēlē guvis 28,8 punktus, izcīnījis 9,5 atlēkušās bumbas un atdevis 8,7 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu