Dainis Dukurs: Vislielākais slogs gulstas uz Siguldas trases ledus meistariem

CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Dukurs
Dainis Dukurs Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Pirms nedēļas nogalē gaidāmajām Pasaules kausa (PK) un Eiropas čempionāta sacensībām skeletonā un bobslejā vislielākais atbildības slogs gulstas uz Siguldas trases tehniskajiem darbiniekiem, jo viņiem pavasarīgos laikapstākļos jāsagatavo kvalitatīvs ledus, sarunā ar TVNET uzsvēra Dainis Dukurs.

Šajā nedēļas nogalē Siguldas trasē notiks PK posms bobslejā un skeletonā, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts. Bobsleja divnieki trasē dosies abas dienas, aizvadot sacensības divu posmu ieskaitē.

Siguldā, tāpat kā visā Latvijā, valda pavasarīgs laiks, tāpēc Siguldas trases ledus meistari strādā daudz intensīvāk nekā ierasts. No apakšas ledus tiek mākslīgi saldēts, pa caurulēm plūstot amonjakam, kas ģenerē -12 grādu temperatūru. Siltā laika dēļ ledu trasē ātri pārklāj sarma, kas trases darbiniekiem regulāri jānotīra.

Portāls TVNET Siguldā aprunājās ar trases direktoru Daini Dukuru, kurš veltīja cildinošus vārdus ledus dienesta vadītājam Jānim Skrastiņam un viņa palīgiem.

"Laikapstākļi mūs nelutina. Nedēļas sākumā bija arī spēcīgs vējš. Bija riktīgs pūtiens, mūs nedaudz arī papurināja. Sasniegtie rezultāti treniņos ir cienījami. Tas nozīmē, ka ledus meistari ir ļoti labi pastrādājuši. Gribu īpaši pateikties Jānim Skrastiņam un viņa komandai. Viņi ir tie, kas iznes visu lielāko smagumu," pauda Dukurs.

Īpaši liels izaicinājums esot sagatavot trasi nākamajai dienai pēc tam, kad savus treniņbraucienus veikuši bobslejisti. Smagā tehnika krietni pabojājot Siguldas trases ledu.

Latviju gaidāmajā PK Siguldā pārstāvēs trīs skeletonisti - Endija Tērauda, Tomass Dukurs un Martins Dukurs. D.Dukurs uzskata, ka visi ir gatavi sacensībām.

"Visiem trim jānobrauc savi labākie braucieni. Vēl ir nelielas kļūdiņas, ko analizējam. Martinam gatavoju vienas jaunas kamanas. Tās gan netiks izmantotas šajās sacensībās. Pa vakariem strādāju darbnīcā, lai šo skeletonu varētu izmēģināt pirms došanās uz pasaules čempionātu. Siguldā eksperimentiem vairs nav laika. Katrs savu izvēli ir izdarījis," atklāja Latvijas skeletona izlases treneris.

Jāizceļ, ka sestdien plkst.15 dienā Siguldas trases finiša zonā notiks Soču ziemas olimpisko spēļu medaļu pasniegšanas ceremonija. Olimpisko bronzu saņems bobsleja divnieks Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens, bet zeltu kaklā kārs Melbārdis, Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu