Olimpiskā zelta pasniegšana Siguldā: kā tas notiks? (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Soču ziemas olimpisko spēļu zelta medaļa.
Soču ziemas olimpisko spēļu zelta medaļa. Foto: Reuters / Scanpix

Pēc sešu gadu gaidīšanas tas beidzot notiks sestdienas pēcpusdienā Siguldā - Soču ziemas olimpisko spēļu zelta pasniegšana Oskara Melbārža bobsleja četriniekam. Šī ir unikāla diena Latvijas sportā, jo pirmo reizi vēsturē olimpisko zeltu latvieši saņems savās mājās. Kā tas notiks?

Olimpiskās medaļas latviešiem pienākas, jo par dopinga lietošanu diskvalificēti viņu konkurenti, kuri 2014. gada sacensībās finišēja augstāk.

Zelta un bronzas medaļas jau pagājušajā nedēļā sasniedza Latviju, tāpēc nebija bažu, ka apbalvošanas ceremonijas galvenie objekti varētu nebūt pieejami laikus.

Kaut gan ceremonija notiks Latvijā, visam jānorit pēc Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) izstrādātajiem noteikumiem, gluži kā olimpiskajās spēlēs.

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis pastāstīja, ka viss tiks darīts identiski kā Soču spēļu laikā. Skatuvi un pjedestālu nerotās sponsoru reklāmas, bet tikai olimpiskie apļi un Soču spēļu logo.

Ceremonija Siguldā sāksies plkst.15, kad uz skatuves tiks aicināti visi tās dalībnieki. Trīs minūtes pēc trijiem dienā sāks skanēt olimpiskā himna.

Uzreiz pēc tam uzrunas teiks Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis, Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) vadītājs Ivo Ferriani, kurš pārstāvēs arī SOK, kā arī LBSF prezidents Jānis Kols.

Aptuveni desmit minūtes pēc trijiem Melbārdim un Daumantam Dreiškenam tiks pasniegtas bronzas medaļas par sasniegto divnieku sacensībās, bet plkst.15.15 Melbārdis, Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga saņems godam nopelnītās zelta medaļas.

Abu medaļu pasniegšanas laikā uz videoekrāna skatuves aizmugurē varēs vērot kadrus no Soču spēlēm, bet visi Latvijas bobslejisti un federācijas pārstāvji būs tērpušies oficiālajās 2014. gada olimpiskās delegācijas formās.

Aptuveni divdesmit minūtes pēc trijiem dienā atskaņos Latvijas himnu, ar to arī noslēdzot apbalvošanas ceremoniju.

Pēc tam skatītājiem būs iespēja nofotografēties ar olimpiskajiem čempioniem, kā arī saņemt viņu parakstītas kartītes.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu