Merzļikins nespēj glābt "Blue Jackets" no zaudējuma pret "Rangers"

CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē ielaida divus vārtus un nespēja glābt savu komandu Kolumbusas "Blue Jackets" no zaudējuma.

"Blue Jackets" mājās ar 1:3 (0:1, 1:0, 0:2) zaudēja Ņujorkas "Rangers", kas svinēja jau ceturto panākumu pēc kārtas.

Merzļikins pirmo reizi kapitulēja jau 22.sekundē, kad pēc aizsarga metiena, ripas lidojuma virzienu mainīja Pāvels Bučņevičs. Mājiniekiem izlīdzinājumu izdevās panākt vien otrā perioda beigās, precīzi metot Oliveram Bjorkstrandam. Trīs minūtes līdz mača beigām Kriss Kreiders guva savas komandas otros vārtus, bet Raiens Stroms pēdējo ripu jau raidīja tukšos vārtos.

Latvijas izlases vārtsargs šajā spēlē tvēra 25 no 27 metieniem, atvairīdams 92,6% raidījumu. Pēc astoņu uzvarētu spēļu sērijas Merzļikins pēdējos trīs dueļos piedzīvojos neveiksmi. Zīmīgi, ka nevienā no šīm spēlēm latvietis nav ielaidis vairāk par diviem vārtiem.

Pēc tam, kad 29. decembrī savainojumā iedzīvojās Jonas Korpisalo, Merzļikins pārliecinoši ir kļuvis par kluba pirmo opciju vārtos, aizvadot 17 mačus, no kuriem uzvaru izdevies izcīnīt 14 izdevies izcīnīt panākumus. Piecās no šīm uzvarām latviešu vārtsargs ir palicis nepārspēts.

"Blue Jackets" ar Merzļikina lielisko spēli ir spējuši pacelties līdz Austrumu konferences 7. vietai, kur viņi ierindojas ar 59 mačos izcīnītu 71 punktu. Turpretim "Rangers" vienībai šosezon ir veicies mazāk - 57 spēlēs izcīnīti 64 punkti.

Merzļikins šosezon vidēji spēlē zaudējis 2,18 ripas, atvairot 93% no pretinieku metieniem. Tāpat viņš ar piecām "sausajām" spēlēm ir visas līgas līderis šajā statistikas kategorijā.

"Blue Jackets" nākamo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu, viesojoties pie Ņūdžersijas "Devils" hokejistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu