NBA uzlecošo zvaigžņu spēlē triumfē ASV jaunie basketbolisti (100)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mailzs Bridžes
Mailzs Bridžes Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā naktī norisinājās Nacionālās basketbola asociācijas uzlecošo zvaigžņu spēle. Šajā mačā pārliecinošu uzvaru izcīnīja ASV jaunie basketbolisti.

Uzlecošo zvaigžņu spēles formāts jau vairākus gadus paredz, ka līgas spožākie debitanti un otrā gada spēlētāji, atkarībā no viņu dzimšanas valsts, tiek sadalīti divās komandās - ASV un pasaules.

Šogad minētajā spēlē pārliecinošu uzvaru ar 151:131 (30:39, 41:42, 44:24, 36:26) izcīnīja ASV jaunie spēlētāji.

Par šīs draudzības spēles vērtīgāko spēlētāju tika atzīts "Hornets" otrgadnieks Mailzs Bridžes, kurš izcēlās ar 20 punktiem piecām atlēkušajām bumbām un piecām piespēlēm.

Vēl ASV komandas labā ar 23 punktiem, nākot no rezervistu soliņa guva, "Warriors" otrā gada spēlētājs Ēriks Paskāls, bet izslavētais debitants Zaions Viljamsons guva 14 punktus. Gada labākā pirmgadnieka balvas favorīts Dža Morants atzīmējās vien ar 10 punktiem.

Pasaules komandu šajā mačā pārstāvēja tādas jaunās zvaigznes kā Kristapa Porziņģa komandas biedrs Luka Dončičs, "Thunder" debitants Šejs Gildžess Aleksandrs, R. Dž Berets un citi.

Dončičs šajā spēlē atzīmējās ar 16 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Pasaules komandas rindās ar 27 punktiem rezultatīvākais bija jau pieminētais Berets. Veiksmīgus mačus aizvadīja arī Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika kolēģi "Wizards" klubā - japānis Rui Hačimura un vācietis Morics Vagners. Hačimura laukumā gāja sākumsastāvā un guva 14 punktus, savukārt Vagners mačā iesaistījās no rezervistu soliņa, atzīmējoties ar 16 gūtiem punktiem.

Iepriekš šajā Visu zvaigžņu nedēļas nogales spēlē ir piedalījušies arī latvieši Kristaps Porziņģis un Rodions Kurucs. Aizvadītā gada uzlecošo zvaigžņu spēlē Kurucs atzīmējās ar 10 punktiem. Savukārt Porziņģis šajā mačā ir piedalījies divreiz. 2017. gadā liepājnieks iekrāja double-double (24 punkti un 10 bumbas zem groziem), bet 2016. gadā latviešu uzbrucējs guva 30 punktus, kas bija dalīts labākais rādītājs pasaules komandā.

Jau naktī uz svētdienu, plkst. 4:15 pēc Latvijas laika trīspunktu konkursā startēs latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns.  

Komentāri (100)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu