Ķibermanis un Miknis Pasaules kausa posmā Siguldā izcīna zelta medaļu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bobslejisti Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis piedalās Pasaules kausa posma sacensībās bobslejā divniekiem Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē.
Latvijas bobslejisti Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis piedalās Pasaules kausa posma sacensībās bobslejā divniekiem Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdien Siguldā, Pasaules kausa posmā Oskara Ķibermaņa un Matīsa Mikņa divnieks izcīnīja uzvaru. Savukārt Ralfs Bērziņš un Dāvis Spriņģis ierindojās sestajā vietā.

Ķibermaņa divnieks sacensības uzsāka ar 6. kārtas numuru, bet Bērziņš trasē devās kā 14.

Pirmajā braucienā vairākas reizes tika labots trases rekords. Vispirms to izdarīja Krips, uzreiz pēc tam viņu pārspēja Vons. Savukārt Vonu par 0,23 sekundēm ar lielisku braucienu pārspēja Ķibermanis. Uzreiz pēc latviešiem trasē devās Pasaules kausa sezonas līderis Frančesko Frīdrihs, kurš Ķibermaņa rezultātu uzlaboja par 0,01 sekundi.

Savukārt, Ralfs Bērziņs ar Dāvi Spriņģi pirmajā braucienā lieliski veica trases lejas daļu, bet tieši sākumā iekrājās kļūdas, kas rezultātā deva dalītu devīto laiku, no Frīdriha atpaliekot par 0,35 sekundēm.

Pēc pirmā brauciena Bērziņš atzina, ka nepieciešams uzlabot startu. To latviešu divniekam par 0,04 sekundēm arī izdevās izdarīt. Kopsummā Bērziņa ekipāža uzrādīja 6. labāko rezultātu, no Ķibermaņa atpaliekot par 0,47 sekundēm. 

Kritienu otrajā braucienā piedzīvoja favorīti Frīdlī un Vons. Uzreiz pēc secīgām konkurentu neveiksmēm trasē devās Ķibermanis, kurš startā uzstādīja trases rekordu, bet brauciena turpinājumā pieļāva nelielas kļūdas, bet tas netraucēja triumfēt šajā Pasaules kausa posmā, jo vēl vairāk kļūdas pieļāva Frīdriham. Izcīnītā otrā vieta gan vācietim netraucēja jau šovakar nodrošināt uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā.

Vācijas ekipāžai šobrīd pēc septiņām sacensībām ir 1530 punkti tas nozīmē, ka sekotāji viņu vairs panākt nevar, bet par otro vietu divnieku kopvērtējumā svētdien var pacīnīties kanādietis Džastins Kripss un latvietis Oskars Ķibermanis, kuriem ir attiecīgi 1266 un 1253 punkti. Bērziņš ar 722 punktiem sešos mačos ieņem 12.vietu 39 divnieka ekipāžu konkurencē

Ķibermanis šajā sezonā divas reizes pirms Siguldas bija kāpis uz goda pjedestāla - Laplaņā bija otrais, bet iepriekšējā posmā Sanktmoricā izcīnīja bronzu. Vēl viņam divas ceturtās vietas Leikplesidā, piektā pozīcija Kēngiszē un 23.vieta Insbrukā, kur viņš startēja ar traumu.

Bērziņš divniekos bija startējis piecās sacensībās, kurās izcīnītas divas desmitās vietas, kā arī 15., 18. un 19.pozīcija.

Iepriekšējā sezonā Siguldā Ķibermanis ar Mikni izcīnīja divas sudraba medaļas, abas reizes piekāpjoties Frīdriham. Bērziņam ar Intaru Dambi un Spriņģi bija divas septītās pozīcijas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu