Melbārža ekipāžas svinīgā ceremonijā tiek apbalvotas ar Soču olimpiskajām medaļām

CopyDraugiem X Whatsapp
Bobsleja četrinieka ekipāža ? Oskars Melbārdis (no kreisās), Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga ar saņemtajām 2014.gada Soču olimpisko spēļu zelta medaļām, kuras viņiem pienākas pēc krievu bobsleja četrinieka diskvalifikācijas par dopinga pārkāpumiem, Pasaules kausa sacensību laikā Siguldā.
Bobsleja četrinieka ekipāža ? Oskars Melbārdis (no kreisās), Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga ar saņemtajām 2014.gada Soču olimpisko spēļu zelta medaļām, kuras viņiem pienākas pēc krievu bobsleja četrinieka diskvalifikācijas par dopinga pārkāpumiem, Pasaules kausa sacensību laikā Siguldā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdien Siguldā svinīgā ceremonijā Soču olimpiskais zelts tika pasniegts Melbārža četriniekam. Savukārt bronzas medaļas Melbārža un Daumanta Dreiškena kaklos tiks kārtas par sasniegto divniekos.

Vispirms svinīgajā notikumā atskanēja olimpiskā himna, pēc kuras sekoja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta Aldona Vrubļevska, Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) vadītāja Ivo Ferriani, kā arī LBSF prezidenta Jāņa Kola uzrunas.

Vrubļevskis savā uzrunā uzsvēra, ka šī ceremonija pierāda, ka lielākās uzvaras tiek izcīnītas tikai godīgā ceļā. "No sirds apsveicu visu bobsleja ģimeni," noslēgumā teica Vrubļevskis.

Arī Ferriani izteicās, ka Latvija šīs medaļas ir pelnījusi un viņš lepojās ar to, ka tās godīgi tika pārdalīts.

Savukārt Kols uzsvēra, ka šis ir vēsturisks mirklis ne tikai bobslejam, bet arī visai Latvijas nācijai. "Tas ir apliecinājums tam, ka godīga konkurence ir uzvarējusi," par svinīgo notikumu izteicās Kols.

Vispirms olimpiskās bronzas medaļas devās saņemt Melbārdis un Dreiškens, kuri godalgas nopelnīja ar braucienu divnieku disciplīnā. Uzreiz pēc tam abiem minētajiem sportistiem pievienojās arī stūmēji Arvis Vilkaste un Jānis Strenga, lai saņemtu olimpisko zeltu par triumfu četrinieku disciplīnā.

Abu medaļu pasniegšanas laikā uz videoekrāna skatuves aizmugurē bija iespējams vērot kadrus no Soču spēlēm.

Jāatzīmē, ka visi Latvijas bobslejisti un federācijas pārstāvji bija tērpušies oficiālajās 2014. gada olimpiskās delegācijas formās.

Svinīgā ceremonija noslēdzās ar Latvijas valsts himnu.

Neilgi pēc apbalvošanas ceremonijas sportisti arī sniedza interviju Latvijas Televīzijas žurnālistam Dāvidam Ernštreitam.

"Bija ļoti liels pārsteigums, ka ieradās tik daudz cilvēku," pēc medaļu saņemšanas teica Melbārdis. "No sirds vēlos pateikties atbalstītājiem par to mīlestību pret šo sportu un mums - puišiem."

Saviļņojumu par iegūto godalgu neslēpa arī Strenga. "Ir liels prieks, jo man pat sapņos nerādījās, ka izcīnīšu olimpisko zeltu. Vēl jo mazāk iedomājos, ka zelta godalgu varētu saņemt šeit pat mājās. Ieraugot lielo atbalstītāju skaitu, nobira asara," neslēpa Strenga.

Savukārt Dreiškens apbalvošanas ceremonijā centies neraudāt. "Nebija viegli noturēt "cietu" seju," smejoties teica bobslejists. "Pati medaļa vēl tā... Kad uzkāpu un pjedestāla un redzēju, ka Siguldas trasē uz zāles nav neviena brīva pleķīša, biju patiesi saviļņots. Paldies līdzjutējiem par emocijām, tas noteikti ir tā vērts."

Olimpiskās medaļas latviešiem tika piešķirtas, jo par dopinga lietošanu diskvalificēti viņu konkurenti, kuri 2014. gada sacensībās finišēja augstāk.

Sākotnēji Latvijas sportisti četriniekos bija otrie, bet divniekos - piektie, taču diskvalifikāciju saņēma arī cits krievu pilots Aleksandrs Kasjanovs, kura vadītā ekipāža bija ceturtā.

Pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijas par olimpiskajiem vicečempioniem kļuva amerikāņi, kuri nu jau mūžībā aizgājušā pilota Stīvena Holkomba vadībā Melbārdim četru braucienu summā zaudēja 0,30 sekundes. Tikmēr bronzu ieguva brits Džons Džeksons, kurš atpalika 0,41 sekundi.

Divniekiem par čempionu kļuvis šveicietis Beāts Hefti, kurš par 0,22 sekundēm apsteidza Holkombu, bet par 0,43 sekundēm - Melbārdi.

Melbārdis ar Dreiškenu, Strengu un Vilkasti ir arī 2016.gada pasaules čempioni. Pirms četriem gadiem viņš triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā kā divnieku, tā četrinieku konkurencē.

Video: Olimpisko medaļu pasniegšana Melbārža ekipāžām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu