Martins Dukurs: Emocijas gāzās pāri malām (9)

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Edijs Pālens/LETA

Skeletonists Martins Dukurs sestdien Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē 11. reizi pēc kārtas kļuva par Eiropas čempionu (EČ) un devīto reizi uzvarēja Pasaules kausa (PK) kopvērtējumā. 

"Ieguvu baigo enerģijas lādiņu. Parasti pirms starta ņemu enerģijas šotiņus, taču šoreiz neņēmu, jo emocijas bija par daudz," pēc sacensībām sarunā ar žurnālistiem sacīja Martins Dukurs. "Brīžiem emocijas lija pāri malām. Redzot pūļus, kas nāca uz trasi, tā ir liela motivācija."

Otrajā braucienā Martins Dukurs sasniedza jaunu trases rekordu, trasi veicot 49,94 sekundēs. Divu braucienu summā viņš brāli Tomasu Dukuru, kurš izcīnīja sudrabu, apsteidza par 0,81 sekundi. 

"Ļoti nopietni uztvēru šīs sacensības, nopietni gatavojos. Jau iepriekšējās sezonas sākumā sapratām, ka mums šeit nav bijuši pietiekami daudz braucienu un sacensībās bija ļoti daudz pārsteigumu. Domāju, savu mājasdarbu izdarījām - braucienus veicu daudz maz stabilus. Protams, šur tur bija kļūdas, bet starts bija līmenī, braucieni arī," pastāstīja M. Dukurs. 

M. Dukurs šajā trasē sacensību režīmā izmantoja pilnīgi jaunu skeletonu. Viņš pieļauj, ka ar to varētu braukt arī gaidāmajā pasaules čempionātā Altenbergā (Vācija).  

Trešo vietu Siguldas Pasaules kausa posmā izcīnīja Phjončhanas olimpisko spēļu čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas, kurš uzvarētājām piekāpās 1,06 sekundes. Savukārt Eiropas čempionāta ieskaitē trešais bija vācietis Fēlikss Keizingers, kurš no M. Dukura atpalika 1,29 sekundes.  

"Pagājušajā nedēļā bija neliela panika, jo, atbraucot pēc posmiem šeit, trase bija pavisam savādāka - kaut kur apaļāka, kaut kur parādījās grūtības, kuras nebija sezonas sākumā," neslēpa M. Dukurs. "Šonedēļ savācos, laiks arī pagriezās mums par labu."

Jaunākais no brāļiem Dukuriem Eiropas čempionātā triumfēja 11. reizi pēc kārtas. Pēc divu gadu pārtraukuma M. Dukurs saņēma Lielo kristāla globusu par uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā. 

"Redzot, ka otrajā braucienā diezgan daudzi kļūdījās, sapratu, ka man pietiks ar stabilu braucienu, bet es nebraucu stabili, bet gan veicu salīdzinoši ātru braucienu un mēģināju izlabot kļūdas un pielikt startā," teica sacensību uzvarētājs. 

Uzreiz pēc sacensībām M. Dukurs devās uz dopinga kontroli. 

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu