Tomass Dukurs: Ja mājas trasē nevari, tad nevari nekur

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Tomass Dukurs
Tomass Dukurs Foto: Edijs Pālens/LETA

Skeletonists Tomass Dukurs sestdien savā mājas trasē Siguldā kļuva par Eiropas čempionāta sudraba medaļas ieguvēju, piekāpjoties tikai brālim Martinam Dukuram. 

"Ja mājas trasē nevari, tad nevari nekur... Priekšrocības ir jāizmanto," pēc sacensībām mediju pārstāvjiem sacīja Tomass Dukurs. "Pirmais brauciens nebija tas labākais. Biju tādā interesantā pozīcijā... Otrajā braucienā gan viss aizgāja."

Savam jaunākajam brālim Martinam Dukuram, kurš par Eiropas čempionu kļuva 11. reizi pēc kārtas, viņš piekāpās 0,81 sekundi. Trešo vietu izcīnīja vācietis Fēlikss Keizingers, kurš no M. Dukura atpalika 1,29 sekundes. 

Tikmēr Pasaules kausa ieskaitē trešo vietu izcīnīja Phjončhanas olimpisko spēļu čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas.

"Jau treniņos bija skaidrs, ka šajā trasē varam braukt zem 50 sekundēm. Šodien nebija gan pats ātrākais ledus. Jo ātrāks ledus, jo grūtāk konkurentiem," teica T. Dukurs. "Konkurenti mums bija tie paši - korejieši, vācieši, krievi. Patiesībā arī ķīnieši ir labi, viens no viņiem te mēnesi trenējās. Trases mainās, bet konkurenti ir tie paši."

Pasaules kausa kopvērtējumā Tomass Dukurs izcīnīja sesto vietu, bet Lielo kristāla globusu pēc divu gadu pārtraukuma ieguva Martins Dukurs

"Martinam šis tituls nenāca tik viegli. Pirms Sanktmoricas likās, ka tas sāk slīdēt prom," norādīja T. Dukurs. "Mājas sacensībās jau priekšrocības bija Martinam."

Siguldā Tomass Dukurs pirmo reizi šosezon kāpa uz goda pjedestāla. 

"Skāra kaut kādas izmaiņas noteikumos, nevarējām uztvert pareizos skeletona regulējumus un kaut kur arī bija mana vaina, jo daudz kur nebija tie labākie braucieni," pastāstīja Tomass Dukurs. "Kaut kādā brīdī sāka zust pārliecība, bet uz beigām kļuva labāk. Sezonas galvenais mērķis bija Eiropas čempionāts un pasaules čempionāts. Kā ies pasaules čempionātā? Nezinu. Gatavojušies esam, viss ir skaidrs, atliek visu izdarīt un nobraukt."

Gaidāmais pasaules čempionāts notiks Altenbergā (Vācija). 

"Tā ir sarežģīta trase. Piedalīsies četri vācieši, kuriem tā ir mājas trase, kas nedaudz sarežģī situāciju, bet nekas - jācīnās."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu