Ķibermaņa divnieks triumfē Pasaules kausa posmā un Eiropas čempionātā; Melbārdim ceturtais labākais laiks Eiropā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Viesturs Lacis | Rekords

Svētdien Siguldā Oskars Ķibermanis triumfēja gan Pasaules kausa posmā gan Eiropas čempionātā. Savukārt Oskars Melbārdis, savu 32. dzimšanas dienu atzīmēja ar piekto vietu Pasaules kausā un ceturto pozīciju Eiropas čempionātā.

Ķibermanis šoreiz trasē devās ar 6. numuru, bet jubilārs Melbārdis startēja kā 14.

Savā pirmajā braucienā Ķibermanis uzstūma lielisku startu (4,83), tikai par 0,03 sekundēm atpaliekot no vakar paša uzstādītā starta rekorda. Trases vidusdaļā Latvijas labākajam pilotam dažas nelielas kļūdiņas, bet rezultātā Ķibermanis bija par 0,13 sekundēm ātrāks nekā tuvākais sekotājs Simons Frīdlī no Šveices.

Ķibermaņa Pasaules kausa kopvērtējuma tiešais konkurents kanādietis Džastins Krips aizvadīja kļūdām bagātu braucienu, kas viņam deva piekto labāko laiku, no Ķibermaņa atpaliekot par 0,25 sekundēm.

Uzreiz aiz kanādieša, sestajā pozīcijā ierindojās Oskars Melbārdis ar Intaru Dambi. Latviešu otrā ekipāža braucienā pieļāva vairākas nelielas kļūdas. Pēc brauciena Dambis atzina, ka rezerve vēl esot tieši startā.

Vēl labāku startu otrajā braucienā uzstūma Ķibermaņa ekipāža (4,82). Lai gan brauciena gaitā pārsvars pār otrajā vietā esošo Frīdlī kritās, bet latviešiem izdevās noturēt uzvaru Pasaules kausa posmā un Eiropas čempionātā.

Savukārt Melbārdis otrajā braucienā uzstūma mazliet lēnāku startu, bet turpinājumā nepieļāva teju nevienu kļūdu. Rezultātā jubilārs no Ķibermaņa atpalika par 0,57 sekundēm un ierindojās 5. vietā Pasaules kausa ieskaitē un 4. vietā Eiropas čempionātā.

Ķibermanis šajā sezonā Pasaules kausa sacensībās četras reizes kāpis uz goda pjedestāla - sestdien Siguldā viņš izcīnīja pirmo zeltu šosezon, Laplaņā bija otrais, bet iepriekšējā posmā Sanktmoricā izcīnīja bronzu. Vēl viņam divas ceturtās vietas Leikplesidā, piektā pozīcijā Kēngiszē un 23.vieta Insbrukā, kur viņš startēja ar traumu.

Iepriekšējā sezonā Siguldā Ķibermanis ar Mikni izcīnīja divas sudraba medaļas, abas reizes piekāpjoties Frīdriham. Bērziņam ar Intaru Dambi un Spriņģi bija divas septītās pozīcijas.

Pērn Eiropas čempionātā, kas norisinājās Vācijas pilsētā Kēnigszē, Ķibermaņa un Mikņa divnieks izcīnīja ceturto vietu, kas iegūta arī vēl gadu iepriekš. Melbārdis Eiropas čempionātā pēdējo reizi startēja aizpērn, ierindojoties piektajā pozīcijā - uzreiz aiz Ķibermaņa.

Pēc šī posma sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu