Ķibermanis: Siguldā aizvadīt perfektu braucienu varbūt spēj tikai Zinča (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bobslejisti Matīss Miknis (no kreisās) un Oskars Ķibermanis
Latvijas bobslejisti Matīss Miknis (no kreisās) un Oskars Ķibermanis Foto: Edijs Pālens/LETA

Siguldas trasē aizvadīt perfektu braucienu varbūt tikai Zintis Ekmanis ir spējīgs, sarunā ar TVNET pēc triumfa Eiropas čempionātā pajokoja Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis.

Ķibermanis svētdien Siguldas trasē kopā ar stūmēju Matīsu Mikni triumfēja Pasaules kausa posmā, kā arī izcīnīja zelta medaļas Eiropas čempionātā.

Latvijas bobsleja vadošā divnieku ekipāža uzvarēja arī sacensībās sestdien, kad Siguldā notika Pasaules kausa posms.

Abi sportisti sarunā ar TVNET nenoliedza, ka viņi ticējuši tam, ka viņiem ir pa spēkam uzvarēt abās dienās.

"Ticējām, protams. Citādi jau mēs nepiedalītos," sacīja Ķibermanis.

Siguldā svētdien nestartēja olimpiskais čempions un šīs sezonas Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs Vācijas pilots Frančesko Frīdrihs.

Savukārt svētdien Siguldā konkurenci latviešiem Pasaules kausa posmā veidoja Kanādas pilots Džastins Kripss, kurš pirms diviem gadiem ar Frīdrihu uzrādīja vienādu rezultātu un arī kļuva par Phjončhanas olimpisko spēļu čempionu bobslejā divniekiem.

"Protams, ka ticējām. Visvairāk uztraucāmies par Frīdrihu. Kripsam šeit nav tik liela pieredze. Fridrihs diemžēl šodien nestartēja," teica Miknis.

Jau nākamnedēļ Altenbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts bobslejā divniekiem, bet nedēļu vēlāk arī četriniekiem.

"Nevar saprast, ko viņš (Frīdrihs) iegūst Siguldā sacensības izlaižot, kaut vai viņš šodien tikai no rīta devās prom. Tāda bija viņu izvēle, viņi to arī bija plānojuši iepriekš, cik bija noprotams," atzīmēja Miknis.

Kaut arī sacensībās divas dienas pēc kārtas izcīnīta pirmā vieta, Ķibermanis uzskata, ka Siguldas trasē neviens brauciens nav bijis perfekts.

Ķibermanis pajokoja, ka Siguldas trasē perfektu braucienu varbūt spēj aizvadīt tikai kādreizējais bobsleja pilots Zintis Ekmanis, kurš tagad strādā Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretāra amatā.

"Siguldā aizvadīt perfektu braucienu varbūt tikai Zinča ir spējīgs. Vienmēr ir nianses, kuras var uzlabot. Tase ir skarba. Pārejās ir lieli lauzieni," sacīja Ķibermanis.

"Trase turklāt ir ātra," piebilda Miknis.

Vaicāts, kādas sajūtas Siguldas trasē ir stūmējam - vai kamanas brauciena laikā daudz mētā?

"Atkarībā kā brauc," pasmējās Miknis. "Sigulda ir jāmāk nobraukt. Varētu teikt, ka no mūsu izlases nevienam Sigulda nav tā mīļākā trase."

Plānots, ka Latvijas bobslejisti jau svētdien vakarā dosies uz Vāciju, kur nākamajās divās nedēļās paredzēti starti pasaules čempionātā.

"Nav tālu jābrauc. Altenberga ir mājām vistuvākā trase. Kādas 12-13 stundas ceļā un būsim tur," pastāstīja Ķibermanis.

Nupat par Eiropas čempioniem kronētajiem Latvijas bobslejistiem nebūs laika atzīmēt panākumu kopā ar tuviniekiem.

"Jā, būtu forši, ja būtu nedēļa starp Eiropas un pasaules čempionātu. Nedēļa pirms Siguldas bija brīva, varbūt varēja samainīt vietām. Nu nekas. Divas nedēļas un tad jau būs brīvs," pauda Ķibermanis.

Latvijas bobslejisti pauda gandarījumu, ka Siguldā uz sacensībām pulcējās tik daudz skatītāju.

"Te viss ir augstākajā līmenī. Atmosfēra, pateicoties skatītājiem, ir lieliska. Neesmu dzirdējis neko sliktu, visiem sportistiem šeit patīk. Varbūt trase kādam liekas pārāk skarba. Taču trases strādnieki ir labi pastrādājuši, ledus ir perfekts. Tas izlīdzina tās skarbās ieejas. Arī Altenbergā un Kēnigszē ir ļoti laba atmosfēra lielajos mačos. Tomēr šeit ir mūsu mājas," teica Ķibermanis.

"Cilvēki, kas sanākuši, padara sacensības ļoti īpašas. Grūti teikt, vai Pasaules kausā kaut kur citur sanāk tik daudz skatītāju kā šeit. Ar Ameriku vispār nevar salīdzināt, tur tikai kāds garāmgājējs atnāk," atzina Miknis.

Ķibermanis un Miknis par Eiropas čempioniem kļuvuši pirmo reizi karjerā, bet zelts kontinenta meistarsacīkstēs viņiem ir trešā godalga.

Pērn viņi abi izcīnīja sudrabu Eiropas čempionātā bobslejā četrinieku ekipāžām, bet 2017. gadā Ķibermanis un Miknis ieguva bronzu divniekos.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu