Melbārdis: Patīkami redzēt, ka Latvijā mīl bobsleju

CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Melbārdis (no kreisās), Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga
Oskars Melbārdis (no kreisās), Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga Foto: Edijs Pālens/LETA

Nedēļas nogalē Siguldā sanākušie līdzjutēji apliecina, ka Latvijā bobslejs ir lielā cieņā, sarunā ar TVNET atzīmēja bobsleja pilots Oskars Melbārdis.

Melbārdis kopā ar stūmēju Intaru Dambi svētdien Siguldas trasē izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa posmā, bet Eiropas čempionāta ieskaitē viņi ierindojās ceturtajā pozīcijā uzreiz aiz goda pjedestāla.

Savukārt par sacensību uzvarētājiem otro dienu pēc kārtas kļuva pilots Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni. Svētdien viņi pirmo reizi karjerā kļuva par Eiropas čempioniem.

Melbārdis sarunā ar TVNET atzina, ka viņš pirms šīm sacensībām bija satraucies. Visu iepriekšējo sezonu viņš traumas dēļ nestartēja, tāpēc bijusi liela pauze kopš iepriekšējām šāda līmeņa sacensībām.

"Trases vidusdaļa bija diezgan kļūdaina. Otrais brauciens varbūt bija nedaudz labāks. Kā ir, tā ir. Bija arī mazliet uztraukums. Nebiju kādu laiku braucis tāda mēroga sacensībās, turklāt vēl mājas trasē. Bija stresiņš." 

Līdzjutēji finišā Melbārdi sagaidīja ar dziesmu, sveicot bobsleja pilotu 32. dzimšanas dienā. Vaicāts, vai tā bijusi skaļākā dzimšanas dienas apsveikuma dziesma viņa dzīvē?

"Jā, iespējams. Godīgi sakot, es to negaidīju. Ļoti patīkams pārsteigums. Forši."

Melbārdis pauda uzslavas sacensību organizatoriem. Viņaprāt, Siguldā rīkotās sacensības ir vienas no labākajām visā Pasaules kausa izcīņā. Lielā mērā par to jāpateicas arī līdzjutējiem, kas lielā skaitā pulcējās trasē.

"Pirmkārt, Sigulda atšķiras ar skatītāju daudzumu. Visi saka, ka neticami daudz cilvēku nāk un skatās sacensības klātienē. Arī organizatoriski viss ir labi sakārtots, lai sacensības var aizvadīt lieliskā atmosfērā," teica Melbārdis.

"Trase ir laba, ledus vīri ir labi pastrādājuši. Tiek laboti trases rekordi. Tiešām labs līmenis. Es pat teiktu, ka viens no labākajiem visā Pasaules kausa seriālā."

Siguldā sestdien notika 2014. gada Soču olimpisko spēļu medaļu pasniegšana. Saistībā ar Krievijas sportistu diskvalifikāciju, pēc medaļu pārdales Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu ieguva zeltu bobslejā četriniekiem. Kā arī bobslejā divniekiem Melbārdis ar Dreiškenu saņēma bronzu.

Gatavojoties svētdienas sacensībām, Melbārdis naktī varējis aizmigt, taču sestdien medaļu pasniegšanas ceremonija sniedza ļoti daudz emociju.

"Emocijas uzjundīja, kad ieraudzījām to skatītāju daudzumu. Emocionāli bija jocīga sajūta. Cepuri nost, ka atnāca tik daudz cilvēku. Var redzēt, ka viņi mīl šo sporta veidu. Līdzjutēji vienmēr ir blakus - gan veiksmēs, gan neveiksmēs."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu