Māris Gulbis: Krekls cits, bet atbildība tā pati

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Māris Gulbis (no labās)
Māris Gulbis (no labās) Foto: LETA

Pieredzējušais Māris Gulbis cīnās par vietu Roberta Štelmahera vadītās Latvijas basketbola izlases sastāvā dalībai pirmajās divās 2021. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlēs. Treneriem ir gatavs pierādīt savu lietderību valstsvienībā. 

"Standarta Robja [Roberta Štelmahera] treniņš," pēc pirmā treniņa sarunā ar TVNET sacīja Gulbis. "Zināju visas viņa shēmas un esmu priecīgs, ka man nav jāsāk viss no jauna. Četrus gadus esmu pie viņa spēlējis, un visas viņa sistēmas man ir zināmas. Bez pārsteigumiem. Taktiskajā ziņā man pie viņa būs viegli."

Vieglā uzbrucēja pozīcijā spēlējošais Gulbis izlases rindās vēl nav aizvadījis nevienu maču. Piektdien viņš varētu debitēt valstsvienības sastāvā "Arēnā Rīga" mačā pret Bosniju un Hercegovinu, bet jāiztur konkurence, jo pašlaik treneru korpusa rīcībā ir 14 spēlētāji.

Ikdienā viņš pārstāv BK "Ventspils". 

"Krekls mugurā cits, bet atbildība tā pati," teica Gulbis. "Jācīnās par uzvarām kā klubā, tā izlasē. Nenoliegšu, ka izlasē man gribas iekļūt, bet to izlems treneris. Mēģināšu sevi pierādīt un parādīt, uz ko esmu spējīgs."

Latvijas komandai šajā sabraukumā nevarēs palīdzēt neviens no ULEB Eirolīgā spēlējošajiem spēlētājiem. Savainojuma dēļ palīdzēt nevarēs arī Kaspars Bērziņš un Žanis Peiners, bet ģimenes apstākļu dēļ Rolands Freimanis. Klubu iebildumu dēļ ar izlasi nav Andrejs Gražulis un Ingus Jakovičs, kuri ikdienā spēlē Itālijā. 

Ojāru Siliņu izlases kandidātu sarakstā aizstājis viens no "Ogres" komandas līderiem Kristaps Dārgais.

Debiju pie izlases stūres piedzīvos pats Štelmahers, kurš valstsvienības vadības grožus pārņēma no Arņa Vecvagara. 

"Viņa shēmas nav viegli apgūstamas," norādīja Gulbis. "Mums gan ir septiņi treniņi un laika līdz pirmajai spēlei ir pietiekami daudz. Kandidātos ir cilvēki ar gaišām galvām, talantīgi. Problēmām nevajadzētu būt. Jā, galvenais apgūt taktiskās lietas. Mēs visi viens otru vairāk vai mazāk pazīstam. Latviešiem mērķis ir viens, un visi zinām, kas ir jādara."

Pēc mača ar Bosniju Latvijas izlase dosies uz Botevgradu, kur pirmdien paredzēta otrā spēle ar Bulgāriju. Pēc tam otrais sabraukums notiks vien novembra beigās, kad pirmā apļa mačs savā laukumā jāaizvada pret Grieķiju un tad viesos atbildes spēlē jāspēkojas ar Bosniju un Hercegovinu. 

"Spēlēsim ar visiem. Basketbols sākas no 0:0. Iesim un spēlēsim, tad jau redzēsim. Viegli nebūs, grupa nav vāja. Jāsaka, ka pat stipra. Katrai spēlei jāgatavojas par visiem 100 procentiem. Man nepatīk runāt, bet gan darīt. Nepatīk izteikt arī prognozes," uzsvēra Gulbis. 

Finālturnīram kvalificēsies katras grupas trīs labākās komandas. Vietas finālturnīrā garantētas rīkotājvalstīm: B grupā - Itālijai, C grupā - Čehijai, E grupā - Gruzijai, G grupā - Vācijai (šajās grupās ceļazīmes iegūs divas labākās no trim pārējām komandām)

Finālturnīrs notiks 2021. gada septembrī Milānā, Prāgā, Tbilisi, Ķelnē un Berlīnē.

Latvijas izlases spēļu grafiks

  • 21.02.2020. Latvija - Bosnija un Hercegovina
  • 24.02.2020. Bulgārija - Latvija
  • 26.11.2020. Grieķija - Latvija
  • 29.11.2020. Bosnija un Hercegovina - Latvija
  • 19.02.2021. Latvija - Bulgārija
  • 22.02.2021. Latvija - Grieķija

Latvijas izlases paplašinātais kandidātu saraksts dalībai 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā: Jānis Blūms, Artūrs Kurucs (abi - "VEF Rīga"), Aigars Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Mārcis Vītols ("Ventspils"), Rinalds Sirsniņš, Kristaps Dārgais (abi - "Ogre"), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija), Artis Ate (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Žanis Peiners (Belgradas "Partizan NIS", Serbija), Māris Gulbis, Klāvs Čavars (abi - "Ventspils"), Artjoms Butjankovs (Jaroslavļas "Burevestnik", Krievija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Mārtiņš Meiers (Podgoricas "Budučnost VOLI", Melnkalne).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu