Sirsniņš: Lielas cerības par izsaukumu uz izlasi neloloju (101)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rinalds Sirsniņš (centrā)
Rinalds Sirsniņš (centrā) Foto: LETA

Rinalds Sirsniņš neloloja lielas cerības, ka kādreiz saņems izsaukumu uz Latvijas vīriešu basketbola izlasi, taču turpināja strādāt ar ticību, ka tiks pamanīts, atzina pieredzējušais saspēles vadītājs. 

34 gadus vecais Sirsniņš pirms 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm iekļauts starp 14 Latvijas izlases kandidātiem. Sirsniņš izlasē aizvadījis 11 spēles, kurās guvis 40 punktus, bet pēdējo reizi valstsvienībā viņš spēlēja 2010.gadā.

"Tas bija diezgan pasen, aptuveni pirms desmit gadiem. Atmiņas par debiju pieaugušo izlasē ir patīkamas, toreiz emocijas bija ļoti spilgtas. Ļoti labi atceros to brīdi, taču krietns laiks ir pagājis," stāstīja Sirsniņš.

Viņš Latvijas izlases sastāvā piedalījās 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs, bet tagad cīnīsies par atgriešanos valstsvienībā.

"Neloloju lielas cerības, ka kādreiz atkal izsauks, taču strādāju ar ticību, ka mani pamanīs, ja profesionāli attiekšos pret darbu un sanāks labas spēles. Ja ar komandu kopā izcīnu uzvaras, treneri, iespējams, mani ievēro vairāk. Savu lomu spēlēja arī nesaskaņas starp FIBA un ULEB. Pateicoties šiem visiem apstākļiem, esmu izsaukts uz izlasi," skaidroja basketbolists.

Sirsniņa pārstāvētā "Ogre" ir Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas līdere, bet ogrēniešu saspēles vadītājs ar vidēji 7,2 piespēlēm mačā ir otrs labākais asistētājs līgā aiz Edmunda Elkšņa.

"Domāju, ka mūsu panākumiem ir liela nozīme. Ja komanda uzvar un pašam sanāk labas spēles, tad tiek pievērsta papildu uzmanība. Pats par savu šīs sezonas sniegumu pārsteigts neesmu. Zinu, ko varu, un viss pārējais notiek dabīgi. Dažas spēles sanāk labākas, citas - sliktākas. Prieks par to, ka līdz šim sezona ir bijusi bez lieliem kritumiem," stāstīja Sirsniņš.

Salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, "Ogres" komandas kodols palicis nemainīgs, bet vienības stūri pārņēmis Nikolajs Mazurs.

"Nikolajs ir ienācis ar jaunām vēsmām un citu skatienu, pamanot to, kas pirms tam pietrūka komandas mehānismā. Neko daudz nav pamainījis, taču, protams, ieviesis savas taktiskās nianses un detaļas. Saliekot mūs pareizākā sistēmā, esam savu rezultātu uzlabojuši. Līdz šim nebijis jaunums komandā ir joga un elpošanas vingrinājumi. Domāju, ka viņa skatiens un profesionalitāte ir tas, kas palīdzējis komandai," par jaunām vēsmām komandā stāstīja Sirsniņš. 

Pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm uz izlasi izsaukti pieci potenciālie debitanti, starp kuriem ir arī gados jaunie Artūrs Kurucs un Artūrs Žagars.

"Šobrīd izlasē esam vairāki veterāni, un savu padomu jaunajiem neliegsim. Ceru, ka, ja būs jautājumi, tad puiši droši vērsīsies pie manis, Jāņa Blūma vai kāda no citiem pieredzējušajiem spēlētājiem. Ja vajadzēs un redzēšu kādā spēles situācijā, kā labāk var iedot piespēli vai rīkoties, tad, protams, palīdzēšu," atzīmēja Sirsniņš.

Latvieši 21.februārī Rīgā tiksies ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi, bet trīs dienas vēlāk Botevgradā mēros spēkus ar Bulgāriju. No pirmdienas līdz ceturtdienai notiks septiņi treniņi. Piektdien no rīta būs iesildīšanās treniņš un vakarā - spēle ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi "Arēnā Rīga".

Latvijas vīriešu izlases pretinieki 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas H grupā būs Grieķijas un Bulgārijas, kā arī Bosnijas un Hercegovinas izlases. 

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība kopš 1992.gada 11 reizes spēlējusi Eiropas čempionāta finālturnīrā, līdz šim labāko rezultātu sasniedzot 2017.gadā, kad tika izcīnīta piektā vieta.

Komentāri (101)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu