Kļičko: Šobrīd smagsvaros nav izteikta pirmā numura

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Kļičko
Vladimirs Kļičko Foto: EPA/Scanpix

Šobrīd nav izteikta pirmā numura, kuru varētu uzskatīt par labāko bokseri pasaulē smagsvaru kategorijā, uzskata slavenais ukrainis Vladimirs Kļičko.

Lielbritānijas bokseris Entonijs Džošua kopš uzvaras revanša cīņā pret meksikāni Endiju Ruisu ir atguvis savā īpašumā WBA Super, IBF, WBO un IBO pasaules čempiona jostas smagsvaru kategorijā.

Lai kļūtu par neapstrīdamu pasaules čempionu, Džošua vajadzētu kolekcijai pievienot arī WBC jostu, kas pieder amerikānim Deontejam Vailderam. Viņš šo sestdien titulu centīsies aizstāvēt pret Taisonu Fjūriju no Lielbritānijas.

Bijušais pasaules čempions Vladimirs Kļičko intervijā "Sky Sports" pauda uzskatu, ka šobrīd boksa smagsvaru kategorijā nav izteikta pirmā numura. Viņaprāt, Džošua varētu kļūt par pa neapstrīdamu pasaules čempionu. 

"Viņš ir augstākās klases atlēts, olimpiskais čempions, lielisks puisis. Protams, neviens nav perfekts. Vienmēr kādam ir stiprās un vājās puses. Viņam ir potenciāls būt pirmajam. Patiesībā, to arī novēlu," sacīja Kļičko.

"Manuprāt, šobrīd nav izteikta pirmā numura," uzskata Ukrainas boksa leģenda. "Cerams, ka eventuāli tas notiks - stiprākais puisis cīnīsies pret citu spēcīgāko puisi, un beigās mēs uzzināsim (neapstrīdamo) čempionu."

Patlaban 43 gadus vecais Kļičko zaudēja savas karjeras pēdējās divās cīņās. 2015. gadā viņš pēc punktiem piekāpās Fjūrijam, bet divus gadus vēlāk ukrainis ar tehnisko nokautu atzina Džošua pārākumu.

Ārzemju medijos izskanējušas baumas, ka Kļičko varētu atgriezties boksā, lai mēģinātu labot rekordu, kas pieder ASV bokserim Džordžam Formenam. Viņš 1994. gadā 45 gadu vecumā kļuva par vecāko smagsvaru pasaules čempionu.

Kļičko prognozē, ka šonedēļ gaidāmajā Vaildera un Fjūrija duelī izredzes abiem bokseriem ir vienādas. ASV un Lielbritānijas bokseri spēkosies otro reizi, viņu pirmais duelis noslēdzās neizšķirti.

"Vai nu Vailders nokautēs Fjūriju. Vai arī Fjūrijs uzvarēs pēc punktiem," prognozē Kļičko. "Es to redzu tā. Izredzes ir 50 pret 50. Nav izteikta pārsvara vienam vai otram."

34 gadus vecais Vailders karjerā izcīnījis 42 uzvaras (41 nokauts) un piedzīvojis vienu neizšķirtu.

Savukārt 31 gadus vecais Fjūrijs izcīnījis 29 uzvaras (20 nokauti) un arī samierinājies ar vienu neizšķirtu.

Šobrīd 30 gadus vecais Džošua guvis 23 uzvaras (21 nokauts) un cietis vienu zaudējumu, pirmajā duelī atzīstot meksikāņa Endija Ruisa pārākumu.

Džošua, Vailders un Fjūrijs daudz vērtējumā ir šobrīd trīs labākie bokseri smagsvaru kategorijā. Džošua pret Vailderu un Fjūriju nav cīnījies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu