Aigars Šķēle: Mums ir diezgan jauns kolektīvs, tāds nekad nav bijis (40)

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Aigars Šķēle
Aigars Šķēle Foto: Paula Čurkste/LETA

Lai arī Latvijas basketbola izlases kolektīvs ir jauns un tāds nekad nav bijis, septiņu treniņu līdz pirmajai 2021. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlei pret Bosniju un Hercegovinu būs gana, lai izveidotu savstarpēju saikni, uzskata valstsvienības kandidāts Aigars Šķēle. 

"Treniņš pagāja mierīgi, daudziem vēl nesen bija spēles," pēc pirmā izlases treniņa Roberta Štelmahera vadībā sarunā ar TVNET sacīja Aigars Šķēle. "Izgājām cauri nedaudz uzbrukuma sadarbībām, izmetām metienus."

Latvijas komandai šajā sabraukumā nevarēs palīdzēt neviens no ULEB Eirolīgā spēlējošajiem spēlētājiem. Savainojuma dēļ palīdzēt nevarēs arī Kaspars Bērziņš un Žanis Peiners, bet ģimenes apstākļu dēļ - Rolands Freimanis. Klubu iebildumu dēļ ar izlasi nav Andrejs Gražulis un Ingus Jakovičs, kuri ikdienā spēlē Itālijā. 

Ojāru Siliņu izlases kandidātu sarakstā aizstājis viens no "Ogres" komandas līderiem Kristaps Dārgais. Savukārt Peinera vietā izsaukts Kaspars Vecvagars. Kopumā ar izlasi šobrīd trenējas 15 spēlētāji. 

Debiju pie izlases stūres piedzīvos Štelmahers, kurš valstsvienības vadības grožus pārņēma no Arņa Vecvagara. 

Valstsvienība pirms pirmās EČ kvalifikācijas spēles kopā aizvadīs septiņus treniņus, no kuriem vairums notiks spēles arēnā "Arēnā Rīga". Piektdien plkst. 19.30 jātiekas ar Bosniju un Hercegovinu. 

"Noteikti jāpaspēj izveidot saspēle," norādīja Šķēle. "Mums ir diezgan jauns kolektīvs, tāds nekad nav bijis. Jāiziet cauri arī aizsardzības sistēmām. Jāskatās, kas šīm komandām ir stiprās puses. Protams, arī uzbrukumā būs jāmēģina izmantot mūsu stiprākās puses. Paspēsim izdarīt."

Pēc mača ar Bosniju Latvijas izlase dosies uz Botevgradu, kur pirmdien paredzēta otrā spēle ar Bulgāriju. Pēc tam otrais sabraukums notiks vien novembra beigās, kad pirmā apļa mačs savā laukumā jāaizvada pret Grieķiju un tad viesos atbildes spēlē jāspēkojas ar Bosniju un Hercegovinu. 

"Pretinieki ir diezgan spēcīgi. Nav mums komandā visi labākie spēlētāji, tāpēc katram sevi būs jāpierāda. Būs grūti. Domāju, visiem būs motivācija. Visas spēles jāvinnē ar raksturu. Grūti tagad spriest par pretinieku sastāviem, daudzi spēlētāji uz izlasi netiek. Bet basketbolu spēlēt māk visur un mums visiem jābūt gataviem," pastāstīja Šķēle. 

Šķēle ikdienā pārstāv Igaunijas klubu Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuru vada tieši Štelmahers. 27 gadus vecais latviešu aizsargs ir viens no komandas līderiem. Vienotās līgas turnīrā viņš vidēji mačā šosezon guvis 11,9 punktus, izcīnījis 3,6 atlēkušās bumbas zem groziem un veicis 3,9 piespēles partneriem. 

"Var teikt, ka esmu labā formā. Visa sezona vairāk vai mazāk ir okei. Kāda spēle kaut kad neizdodas, bet pagaidām pats par savu spēli nevaru sūdzēties," teica Šķēle. 

Šķēle izlasē aizvadījis 36 spēles, kurās kopā iemetis 206 punktus. 

Finālturnīram kvalificēsies katras grupas trīs labākās komandas. Vietas finālturnīrā garantētas rīkotājvalstīm: B grupā - Itālijai, C grupā - Čehijai, E grupā - Gruzijai, G grupā - Vācijai (šajās grupās ceļazīmes iegūs divas labākās no trim pārējām komandām)

Finālturnīrs notiks 2021. gada septembrī Milānā, Prāgā, Tbilisi, Ķelnē un Berlīnē.

Latvijas izlases spēļu grafiks

  • 21.02.2020. Latvija - Bosnija un Hercegovina
  • 24.02.2020. Bulgārija - Latvija
  • 26.11.2020. Grieķija - Latvija
  • 29.11.2020. Bosnija un Hercegovina - Latvija
  • 19.02.2021. Latvija - Bulgārija
  • 22.02.2021. Latvija - Grieķija

Latvijas izlases paplašinātais kandidātu saraksts dalībai 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā: Jānis Blūms, Artūrs Kurucs (abi - "VEF Rīga"), Aigars Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Mārcis Vītols ("Ventspils"), Rinalds Sirsniņš, Kristaps Dārgais (abi - "Ogre"), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija), Artis Ate (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Kaspars Vecvagars ("Palencia", Spānija), Māris Gulbis, Klāvs Čavars (abi - "Ventspils"), Artjoms Butjankovs (Jaroslavļas "Burevestnik", Krievija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Mārtiņš Meiers (Podgoricas "Budučnost VOLI", Melnkalne).

Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu