Bikerstafs nomainīs Beileinu "Cavaliers" galvenā trenera amatā

LETA/ESPN
CopyDraugiem X Whatsapp
Džons Beilens
Džons Beilens Foto: AFP/SCANPIX

Džons Beilens trešdien pametīs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Klīvlendas "Cavaliers" galvenā trenera amatu, bet viņa pienākumus pārņems asistents Džons Blērs Bikerstafs, ziņo vairāki Ziemeļamerikas mediji.

Kā ESPN norādījuši avoti līgā, 67 gadus vecais Beileins trešdienas pēcpusdienā atvadīsies no komandas personāla un basketbolistiem, kuri atgriezīsies no NBA Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma.

"Cavaliers" pērn maijā ar Beileinu noslēdza piecu gadu līgumu par vairāk nekā četriem miljoniem ASV dolāru sezonā.

Beileinam ir bagātīga pieredze Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), kur viņš pēdējās 12 sezonas vadīja Mičiganas Universitātes komandu "Wolverines". 

Viņa vadībā "Wolverines" 12 gadu laikā svinēja 278 uzvaras un cieta 150 zaudējumus, 2013. un 2018.gadā sasniedzot NCAA finālčetrinieka turnīru.

Tiesa, debija NBA viņam īsti nav izdevusies, jo "Cavaliers" ar 14 uzvarām 54 spēlēs ir pēdējā vietā Austrumu konferencē un ir otra vājākā komanda līgā.

ESPN vēsta, ka jau trešdienas vakarā komandas treniņu vadīs 40 gadus vecais Bikerstafs.

Iepriekšējās divas sezonas Bikerstafs vadīja Memfisas "Grizzlies" komandu, taču neizdevās to ievest NBA izslēgšanas turnīrā. Pērn maijā viņš kļuva par Beileina asistentu "Cavaliers" vienībā.

Karjeras laikā viņš bijis asistents arī Šarlotas "Bobcats" (tagad - "Hornets"), Minesotas "Timberwolves" un Hjūstonas "Rockets" komandās, Hjūstonā pildot arī galvenā trenera vietas izpildītāja pienākumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu