Štālbergs par "Liepājas" klubu: Parādījās īstermiņa ambīcijas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Štālbergs
Artūrs Štālbergs Foto: 15min.lt/LETA

Vietējais basketbola klubs "Liepāja" pēc jaunas organizācijas izveides sākotnēji kā galveno mērķi pauda jauno spēlētāju sagatavošanu, taču tad organizācijā sāka parādīties īstermiņa ambīcijas, sarunā ar TVNET pauda Artūrs Štālbergs.

Biedrību "Liepājas basketbols" nodibināja 2018. gadā. Dibinātāju vidū bija arī tagadējais vīru basketbola kluba "Liepāja" valdes priekšsēdētājs Štālbergs.

Lai gan sākotnēji publiski paustais mērķis bija "Liepājas" klubā attīstīt jaunos spēlētājus, jau otrajā sezonā vienības kurss uzskatāmi mainījās, sastāvā iesaistot virkni pieredzējušu spēlētāju.

Pagājušā gada izskaņā no amata tika atbrīvots galvenais treneris Kristaps Zeids, arī vairāki viņa piesaistītie spēlētāji. Zeida vietu ieņēma serbs Braņislavs Vičentičs, komandas sastāvu papildināja vairāki viņa tautieši.

Lietuvietis Jons Vainausks tika nolīgts par komandas ģenerālmenedžeri.

"Bija lietas, ko sezonas sākumā varējām izdarīt citādi. Te ir runa par sastāva komplektēšanu. Decembrī un janvārī mēģinājām veikt restartu. Tas, diemžēl, nav devis vēlamo rezultātu. Līdz sezonas beigām vairs nekas nav palicis. Domājam, ko darīt. Varbūt dosim vairāk iespēju jaunajiem," sacīja Štālbergs.

Uz TVNET piebildi, ka dot iespēju jaunajiem jau sākotnēji bijis kluba pamatpostulāts, Štālbergs piebilda, ka pēc pirmās sezonas tas esot mainījies.

"Vienā brīdī [kluba vadībai] auga īstermiņa ambīcijas. Tās jau ir kluba iekšējās lietas. Mums ir vairāki biedrības dibinātāji. Vienam viens viedoklis, otram citāds," daudznozīmīgi piebilda Štālbergs.

Viņš nevēlējās komentēt, vai šāda stratēģijas maiņa ir saskaņā ar viņa uzskatiem vai pret tiem. Biedrībā valdot demokrātija - balsojumā uzvar vairākums.

"Liepāja" ar četrām uzvarām 22 spēlēs šobrīd ieņem priekšpēdējo vietu Latvijas-Igaunijas basketbola līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu