Bertāns: Mans brālis spēlē "Himki", tāpēc uzvarēs viņi (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP/SCANPIX

Lai arī ikdienā vairs neizdodas tik bieži sekot līdzi ULEB Eirolīgas spēlēm, Dāvis Bertāns ir pārliecināts, ka šajā turnīrā šogad uzvaru svinēs viņa brāļa Daira un Jāņa Timmas pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" vienība, sarunā ar Ziemeļamerikas medijiem teica Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošais rūjēnietis.

Sarunā ar medijiem Bertāns neslēpa, ka pēdējā laikā nav pastiprināti sekojis līdzi ULEB Eirolīgas turnīra, jo vēlas vairāk laika veltīt ģimenei.

"Ja man ir iespēja paskatīties brāļa spēles, daru to... Mans pareģojums - uzvarēs Maskavas klubs," teica jaunākais no Bertānu brāļiem. 

Jaunākā brāļa prognozi Dairim Bertānam, Timmam un "Himki" būs grūti piepildīt, jo komanda pēc 24 spēļu kārtām ieņem vien 11.pozīciju ar desmit panākumiem, kamēr līderei Stambulas "Anadolu Efes" ir uz pusi vairāk uzvaru.

NBA spēlējošais Bertāns arī padalījās sajūtās par nesen aizvadīto Visu zvaigžņu spēles tālmetienu konkursu, kurā viņš piedalījās pirmo reizi.

"Visu zvaigžņu spēle teju jebkurā sportā ir teju vai lielākais notikums. Būt daļai no tā jau ir sasniegums," uzsvēra Vašingtonas "Wizards" basketbolists. "Iepriekš Kristaps Porziņģis uzvarēja meistarības konkursā, bet es ceru, ka pēc dažiem gadiem būs kāds atlētisks latvietis, kurš piedalīsies arī "slam dunk" konkursā."

Bertāns tālmetienu konkursā iekļuva finālā, kurā iemeta 22 punktus, bet ar to nebija gana, lai izcīnītu uzvaru. Devins Bukers tālmetienu konkursa finālā iemeta 27 punktus un izcīnīja uzvaru, bet otrais palika Badijs Hīlds ar 26 punktiem.

Arī Dāvis Bertāns pirms došanās uz NBA savas prasmes spodrināja Eirolīgā, pārstāvēdams Belgradas "Partizan" un Vitorijas "Baskonia" no Spānijas.

Bertāns šosezon "Wizards" komandā aizvadījis 44 spēles, kurās caurmērā izcēlies ar 15 punktiem, 4,6 bumbām zem groziem un 1,8 rezultatīvām piespēlēm. Tāpat latvietis tālmetienus izpilda ar 42,4% precizitāti. Šī Bertānam ir pārliecinoši labākā sezona NBA. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu