Vācijas bundeslīgai atkal izdevies labot ienākumu rekordu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas bundeslīga futbolā publicējusi pagājušās sezonas ienākumus, kas liecina, ka 18 līgā spēlējošās komandas pērn kopumā nopelnījušas vairāk nekā četrus miljardus eiro.

Vācijas Futbola līga (DFL) otrdien publicēja valsts spēcīgākā čempionāta ienākumus no pērnās sezonas. Līgā 18 spēlējošās komandas kopumā nopelnījušas 4,02 miljardus eiro, kas ir par pieciem procentiem vairāk nekā gadu iepriekš.

Šis ir jau 15.gads pēc kārtas, kad bundeslīgai izdevies labot ienākumu rekordus.

"Pēdējos gados esam strādājuši ar mūsu partneriem, lai attīstītu Vācijas profesionālo futbolu no ekonomiskā aspekta," teica DFL izpildkomitejas loceklis Kristiāns Seiferts. "Abas vadošās valsts bundeslīgas šobrīd ir ekonomiski ļoti stabilas."

"Paredzam, ka nākotnē lielākie ienākumi būs no digitālajiem risinājumiem un darbībām starptautiskajā tirgū."

DFL finanšu atskaitē redzams, ka 1,5 miljardi eiro bundeslīgas makā ienākuši no spēļu translāciju tiesībām, kas ir aptuveni 37% no kopējiem ieņēmumiem. No citām nozarēm ienākumi nedaudz ir kritušies.

845 miljonus eiro bundeslīgai ir izdevies nopelnīt ar reklāmām, vēl 520 miljonus no pārdotajām biļetēm, bet 176 miljonus eiro iekasēti no spēļu publikācijām.

Vācijas bundeslīgas spēles vidēji apmeklē 43 000 skatītāju, kas ir labākais rādītājs visā pasaulē. 

Zīmīgi, ka rekordsumma ienākumos sasniegta arī pēc spēka otrajā bundeslīgā. Šis čempionāts kopumā nopelnīja 782 miljonus eiro, kas ir par 28,5% vairāk nekā gadu iepriekš.

No 36 otrajā bundeslīgā esošajām komandām, 28 vienības 2018./19.gada sezonu noslēdza ar ienākumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu