Kazakevičs: Gribu redzēt, kā spēlētāji cīnās par savu valsti, līdzjutējiem un paši par sevi

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Dainim Kazakevičam, stājoties Latvijas futbola izlases galvenā trenera amatā, būs ļoti būtiski izveidot vienotu, motivētu kolektīvu, kas būs gatavs cīnīties par savu valsti, līdzjutējiem un paši par sevi. 

38 gadus vecais Kazakevičs par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts 20. janvārī, valstsvienības grožus pārņemot no Slavišas Stojanoviča. 

Līgums ar viņu noslēgts uz trim gadiem. Izpildot Latvijas Futbola federācijas (LFF) nosacījumus, līgumsaistības būs iespējams pagarināt. 

"Man ir liels gods un liels izaicinājums kļūt par Latvijas izlases galveno treneri. Domāju, ka jebkuram Latvijas trenerim augstākais punkts ir Latvijas izlases galvenā trenera amats. Tas ir izaicinājums, raugoties no sportiskajiem rezultātiem un šā brīža futbolistu spējas konkurēt uz Eiropas skatuves. Es redzu iespējas uzlabot izlases spēli, rezultātus, bet tas prasīs laiku," neilgi pirms līguma parakstīšanas sacīja Kazakevičs.   

Viņam noteikts uzvarēt Nācijas līgas D grupu.  

Kazakevičam laukuma asistenti būs Jurģis Pučinsks, Marians Pahars un Jānis Intenbergs. Savukārt vārtsargu treneris būs Aleksandrs Proskurņins, bet par fizisko sagatavotību atbildēs Māris Smirnovs.

"Šī diena iezīmēs jaunu posmu, kā mēs skatāmies uz nacionālo izlasi, kas saistīta ar spēlētāju sagatavošanu un rezultātiem, kurus mēs gaidām. Mērķi ir gana ambiciozi, bet vienlaikus piezemēti. Mērķiem viennozīmīgi ir jābūt. Šis posms iezīmē to, ka vēlamies pieturēties pie ilgtermiņa principiem. Fokuss būs uz to, lai nacionālā izlase būtu stabila un ar savām vērtībām," pastāstīja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. 

Latvijas izlases tālejošais mērķis būs kvalificēties 2024. gada Eiropas čempionāta finālturnīram. 

"Pirmais, uz ko jābalstās, būs spēcīgs kolektīvs, motivētiem spēlētājiem," uzsvēra Kazakevičs. "Man ir svarīgi pilnīgi skaidra katra spēlētāja motivācija pārstāvēt valstsvienību. Gribu redzēt, kā spēlētāji cīnās par savu valsti, līdzjutējiem un paši par sevi." 

Debiju Latvijas nacionālās komandas galvenā trenera amatā Kazakevičs piedzīvos 26. martā izbraukuma spēlē pret Melnkalnes izlasi. 31. martā Latvija viesos tiksies ar Sanmarīno. 

Uz ārzemēm Latvijas futbolisti dosies 23. martā. 

"Mans nosacījums bija ilgtermiņa līgums, jo izlasei nepieciešams zināms laiks. Līdzjutēji, prese un visa sabiedrība gaida rezultātus. Būtiski ir saprast, ka, tāpat kā augļiem, ir vajadzīgs laiks, lai komanda nobriestu, izveidotos," sacīja Kazakevičs. "Šobrīd nav neviena uzvārda, kuram nevarētu būt iespējas iekļūt nacionālajā izlasē. Iepriekš pieļautie disciplīnas pārkāpumi nebūs šķērslis, lai iekļūtu izlasē. Bet ļoti būtiski būs ievērot valstsvienības vērtības, es nebūšu gatavs samierināties ar kaut kādiem disciplīnas pārkāpumiem, kas neatbilst profesionāla futbolista statusam." 

FIFA rangā Latvijas izlase šobrīd ieņem 137. pozīciju. 

"Par katru no saviem priekšgājējiem es varu atsaukties tikai pozitīvi. Tuvākajā laikā man ir paredzēts sazināties ar Stojanoviču un uzzināt viņa viedokli par Latvijas izlasi," pastāstīja Kazakevičs. 

Kazakevičs līdz šim vadīja Latvijas U-21 valstsvienību un bija ilggadējs LFF sporta direktors. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu