Bendika un Rastorgujevs pasaules čempionāta jauktajā pāru stafetē ieņem 17. vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas biatlonisti Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Itālijā pasaules čempionātā ierindojās 17.vietā jauktajā pāru stafetē.

Stafeti Latvijas komandā uzsāka Bendika, kura pirmajā šautuvē guļus izmantoja vienu rezerves patronu, bet stāvus piecus mērķus aizvēra vien ar trim rezerves patronām, stafeti nododot Rastorgujevam nepilnas 40 sekundes aiz līderes Norvēģijas 21.vietā.

Otrajā posmā Rastorgujevs šaušanā guļus iznīcināja visus piecus mērķus un šautuvi pameta jau 16.vietā 33,8 sekundes atpaliekot no norvēģa Juhannesa Tīngnēsa Bē. Stāvus šaušanā Latvijas biatlonists izmantoja vienu rezerves patronu un pakāpās uz 13.vietu.

Cerības uz augstu vietu zuda trešā posma guļus šaušanā, kad no pirmajiem četriem šāvieniem Bendika garām mērķim raidīja trīs šāvienus, bet ar astoņām patronām nespēja aizvērt visus piecus mērķus un slēpoja soda apli, no norvēģietes Martes Ulsbū-Reiselannas atpaliekot jau par minūti un 15,9 sekundēm un ieņemot 18.vietu.

Šaušanā stāvus Latvijas labākā biatloniste iztika ar divām rezerves patronām, Rastorgujevam stafeti nedaudz vairāk nekā pusotru minūti aiz līderes vācietes Franciskas Proisas nododot 19.vietā.

Latvijas vīriešu izlases līderis Rastorgujevs izmantoja vienu rezerves patronu, guļus šautuvi pametot 16.vietā. Stāvus šautuvē pēc diviem pirmajiem garām raidītajiem šāvieniem viņš spēja iztikt bez soda apļiem un finišēja 17.vietā 30 valstu konkurencē divas minūtes un 24,1 sekundi aiz Norvēģijas. Šautuvē latvieši izmantoja 14 rezerves patronas un slēpoja vienu soda apli.

Zelta medaļu likteni pēdējā ugunslīnijā ar nekļūdīgu šaušanu izlēma Bē, kurš Norvēģijai ar sešām komandas kļūdām 40 šāvienos ļāva finišēt pēc 34 minūtēm un 19,9 sekundēm, par 17,6 sekundēm apsteidzot vācieti Ēriku Leseru. Vācijas komanda ugunslīnijā kļūdījās piecreiz.

No vairākiem konkurentiem uz trešo vietu pēdējā šautuvē precīzākais bija francūzis Emiljēns Žaklēns, un Francija ar četrām kļūdām šautuvē finišēja trešā 29,8 sekundes aiz uzvarētājiem, bet par 5,4 sekundēm apsteidza zviedrus, kuri šaušanā nopūdelēja trīs šāvienus vairāk.

12.vietā finišēja Igaunija, bet 24.vietā - Lietuva.

Pasaules čempionātā biatlonisti cīnās arī par punktiem Pasaules kausa ieskaitē. Tajā jauktajās stafetēs, vērā ņemot gan pāru jaukto stafeti, gan jaukto stafeti, pēc šosezon veiktām sešām no astoņām jauktajām stafetēm līderpozīcijās ar 307 punktiem ir Norvēģija. 272 punkti ir Francijai un 265 punkti - Vācijai. Latvija ar 114 punktiem ieņem 24.vietu.

Pirms gada pasaules meistarsacīkstēs Zviedrijas trasē Estešundā Latvijas komanda šādā pašā sastāvā izcīnīja desmito vietu. Bendika, pirmoreiz dodoties trasē, pa divām reizēm kļūdījās, šaujot gan guļus, gan stāvus, un arī Rastorgujevs pa reizei nopūdelēja guļus un stāvus pozīcijā pirmajā no saviem diviem stafetes posmiem.

Ar sešām kļūdām šautuvē latvieši ierindojās desmitajā vietā minūti un 34,3 sekundes aiz uzvarētājiem norvēģiem.

Šosezon jauktā pāru stafete Pasaules kausa ietvaros notikusi divreiz. Pirmajā posmā Estešundā Latvijas izlase nepiedalījās, bet sestajā posmā janvāra beigās Slovēnijas trasē Pokļukā ar Rastorgujevu un Bendiku sastāvā jaukto pāru stafetē izcīnīja septīto vietu, kas Latvijas komandai ir līdz šim labākais sasniegums. No uzvarētājiem francūžiem latvieši atpalika par 41,2 sekundēm, abiem biatlonistiem pa četrām reizēm kļūdoties ugunslīnijā.

Sprintā Rastorgujevs ieņēma vien 70.vietu, kas liedza piedalīties iedzīšanā. 20 kilometru individuālajā distancē Rastorgujevs finišēja 21.vietā. Ar šādu sniegumu bija par maz, lai izcīnītu vietu svētdien sacensībās ar kopēju startu.

Šajā čempionātā Latvijas izlasē labāko sniegumu demonstrējusi Baiba Bendika, kura bija 12. sprintā, pakāpās uz devīto vietu iedzīšanā, bet individuālajā distancē ieņēma 25.pozīciju, nodrošinot startu arī svētdien sacensībās ar kopēju startu.

Savukārt jauktajā stafetē, ar ko sākās pasaules čempionāts, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko, Aleksandrs Patrijuks un Edgars Mise ierindojās 21.vietā.

Čempionāta turpinājumā medaļas sestdien tiks sadalītas stafetēs, bet svētdien - sacensībās ar kopēju startu.

Šogad Latvijas biatlona izlasi pasaules čempionātā pārstāv Andrejs Rastorgujevs, Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks, Roberts Slotiņš, Baiba Bendika, Julija Matvijenko, Ieva Pūce un Sanita Buliņa.

Līdzi devušies treneri Māris Čakars, Ilmārs Bricis un Pērs Ūlavs Treteruds, fizioterapeits Arnis Noveičuks un servisa personāls - Reinis Korsunovs un Oļegs Pidhačnijs.

Pēc pasaules čempionāta notiks vēl trīs Pasaules kausa posmi Nove Mesto (Čehija), Kontiolahti (somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu