Artūrs Kurucs: Ideja mums ir izveidojusies un tai mēs arī sekosim

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Kurucs
Artūrs Kurucs Foto: FIBA.com

Talantīgais Artūrs Kurucs piektdien pārpildītā "Arēnā Rīga" piedzīvoja debiju Latvijas nacionālās basketbola komandas sastāvā. Izlase gan piedzīvoja sāpīgu neveiksmi pašā cīņas izskaņā.

H apakšgrupas mačā Latvijas izlase sīvā cīņā 10100 skatītāju klātbūtnē ar rezultātu 61:62 galotnē piekāpās Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai. 

"Tiešām sāpīgs zaudējums," pēc mača sarūgtinājumu sarunā ar TVNET neslēpa Kurucs. "Īpaši sāpīgs, jo arī es biju laukumā. Protams, bija man kļūdas, kuras varēju nepieļaut. Kopumā jau esmu priecīgs par savu debiju, treneris man ļāva sevi parādīt. Tomēr kaut kas mums pietrūka - nerealizējām salīdzinoši daudz vienkāršus metienus. Šoreiz arī veiksme bija Bosnijas pusē."

Kurucs laukumā pavadīja 18:54 minūtes, kuru laikā guva sešus punktu, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, reizi pārkāpa noteikumus, divreiz kļūdījās un nopelnīja lietderības rādītāju +1. 

Pašā mača izskaņā uzvaru Latvijas izlasei varēja izraukt Mārtiņš Laksa un Mareks Mejeris, taču viņu izpildītie metieni lidoja grozam secen. 

"Darīju, ko māku - spēlēju agresīvu aizsardzību, biju arī agresīvs uzbrukumā. Varbūt neiekrita visi metieni. Šī ir tikai viena spēle. Tas ir tikai sākums, ar katru spēli vajadzētu būt labāk un labāk," pastāstīja Kurucs. "Viņiem patīk skriet, daudz punktus guva ātrajos uzbrukumos. Kaut arī zinājām to un bijām gatavi, tāds ir viņu spēles stils un pilnībā to apturēt nevar. Bosnijai ir gara komanda un tā labi cīnījās par atlēkušajām bumbām."

Tagad Latvijas valstsvienība dosies uz Botevgradu, kur pirmdien paredzēta spēle ar Bulgāriju. Pēc tam otrais sabraukums notiks vien novembra beigās, kad pirmā apļa mačs savā laukumā jāaizvada pret Grieķiju un tad viesos atbildes spēlē jāspēkojas ar Bosniju un Hercegovinu. 

"Būs viena diena laiks pārdomām un ar svaigu galvu sāksim gatavoties nākamajai spēlei," norādīja Kurucs. "No šī mača līdzi jāņem enerģija un griba uzvarēt. Jūtu, ka šajā īsajā laikā, kamēr esam kopā, esam saliedēti. Mums ir viens mērķis... Viens otru uzmundrinām un saņemam enerģiju."

Tikmēr citā spēlē Grieķijas basketbolisti ar 73:63 pieveica Bulgāriju. 

"Grūti tik īsā laika posmā visu līdz detaļām noslīpēt," par īso gatavošanos posmu sacīja Kurucs. Komanda kopā aizvadīja vien septiņus treniņus. "Bet ideja mums ir izveidojusies un tai mēs arī sekosim."

Finālturnīram kvalificēsies katras grupas trīs labākās komandas. Vietas finālturnīrā garantētas rīkotājvalstīm: B grupā - Itālijai, C grupā - Čehijai, E grupā - Gruzijai, G grupā - Vācijai (šajās grupās ceļazīmes iegūs divas labākās no trim pārējām komandām)

Finālturnīrs notiks 2021. gada septembrī Milānā, Prāgā, Tbilisi, Ķelnē un Berlīnē.

Latvijas izlases spēļu grafiks

  • 21.02.2020. Latvija - Bosnija un Hercegovina 61:62
  • 24.02.2020. Bulgārija - Latvija
  • 26.11.2020. Grieķija - Latvija
  • 29.11.2020. Bosnija un Hercegovina - Latvija
  • 19.02.2021. Latvija - Bulgārija
  • 22.02.2021. Latvija - Grieķija

Latvijas izlases paplašinātais kandidātu saraksts dalībai 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā: Jānis Blūms, Artūrs Kurucs (abi - "VEF Rīga"), Aigars Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Mārcis Vītols ("Ventspils"), Rinalds Sirsniņš, Kristaps Dārgais (abi - "Ogre"), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija), Artis Ate (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Kaspars Vecvagars ("Palencia", Spānija), Māris Gulbis, Klāvs Čavars (abi - "Ventspils"), Artjoms Butjankovs (Jaroslavļas "Burevestnik", Krievija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Mārtiņš Meiers (Podgoricas "Budučnost VOLI", Melnkalne).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu