Porziņģim "double-double", Dalasas "Mavericks" pārliecinoši uzvar

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis pret Āronu Gordonu.
Kristaps Porziņģis pret Āronu Gordonu. Foto: AP/Scanpix

Kristaps Porziņģis piektdien guva 24 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru.

"Mavericks" viesos ar rezultātu 122:106 (34:18, 30:34, 27:32, 31:22) pārspēja Orlando "Magic".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 33 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no septiņiem divpunktu metieniem, četrus no deviņiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, veica piecas rezultatīvas piespēles, bloķēja piecus metienus, pieļāva divas kļūdas un trīs reizes pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par 15 punktiem vairāk

Porziņģis kļuva par pirmo basketbolistu NBA vēsturē, kuram vienas spēles laikā izdevies izcelties ar 25 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm, tikpat bloķētiem metieniem, tostarp iemetot četrus "trejačus".

Savukārt, ja neņem vērā iemesto trīspunktu metienu skaitu, viņš kļuva tikai par otro "Mavericks" basketbolistu, kuram izdevies iekrāt šādu statistiku. Iepriekš to iespējis vienīgi leģendārais Dirks Novickis.

"Mavericks" komandā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Luka Dončičs, kurš arī izcīnīja desmit bumbas zem groziem un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Porziņģis un Dončičs kļuva tikai par trešo tandēmu NBA, kurā abiem vismaz divas spēles pēc kārtas izdevies gūt 20 punktus, izcīnīt desmit atlēkušās bumbas un piecas reizes rezultatīvi piespēlēt.

"Magic" vienībā 28 punktus guva Evans Furnjē.

"Mavericks" ar 34 uzvarām 56 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu