Ķibermaņa divnieks uzreiz aiz mājiniekiem pēc PČ pirmās dienas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Altenbergas trase Vācijā.
Altenbergas trase Vācijā. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa divnieku ekipāža sestdien Altenbergas trasē Vācijā ieņēma piekto vietu pēc pasaules čempionāta pirmajiem diviem braucieniem, Oskara Melbārža divniekam ieņemot 14.vietu un Ralfa Bērziņa ekipāžai - 16.vietu.

Pirmajā braucienā ar ceturto starta numuru jaunu trases rekordu sasniedza vācieši Frančesko Frīdrihs un Torstens Margiss - tieši 54 sekundes. Kā nākamie Ķibermanis un Matīss Miknis ar divām nelielām kļūdiņām trasi veica 54,49 sekundēs, kas braucienā deva otro vietu.

Kopvērtējums pēc PČ pirmās dienas bobsleja divniekiem.
Kopvērtējums pēc PČ pirmās dienas bobsleja divniekiem. Foto: Ekrānuzņēmums

Sliktu braucienu aizvadīja Bērziņš ar Dāvi Spriņģi, kuri startēja ar izdevīgo trešo numuru, ieņemot 15.vietu 0,97 sekundes aiz Frīdriha. Melbārdis un Intars Dambis startēja ar 17.numuru un par spīti sliktam startam spēja ieņemt 17.vietu 1,05 sekundes aiz Frīdriha.

Otrajā braucienā Melbārdis veica vēl vienu teicamu braucienu, pakāpjoties uz 14.vietu un Frīdriham zaudējot 1,80 sekundes.

Bērziņa ekipāža veica labāku braucienu par pirmo, taču atkāpās uz 16.vietu 1,94 sekundes aiz līdera.

Ķibermanis ar Mikni ar labāko startu nedaudz kļūdījās trešajā virāžā, saslīdēja pēc 14.virāžas un pirmo sacensību dienu beidza ar sesto rezultātu braucienā un piekto - pēc pirmās sacensību dienas.

Svētdien trešais brauciens būs plkst.15.30, bet cīņa par medaļām noslēgsies ar braucienu, kas sāksies plkst.17.

Trešajā braucienā kamanas startēs no pirmās līdz pēdējai vietai pēc diviem braucieniem, bet ceturtajā braucienā ledusrenē brauks no 20.pozīcijas līdz pirmajai, kamēr ārpus divdesmitnieka palikušie sportisti noslēgs sacensības.

Melbārdis pasaules čempionātos divniekos startējis septiņas reizes, 2015.gadā kopā ar Daumantu Dreiškenu izcīnot sudrabu. Ķibermanim bagāžā ir pieci čempionāti un ceturtā vieta 2017.gadā, bet Bērziņš pērn savā debijā ieņēma 21.pozīciju. 

Altenbergas trasē šosezon startējis tikai Melbārdis, kurš šeit decembrī piedalījās Eiropas kausa sacensībās, vienos no divnieku mačiem izcīnot otro vietu.

Pasaules kausa sezonā no astoņām sacensībām Ķibermanis uzvarēja divos Siguldā notikušajos mačos, kā arī guva godalgas Laplaņā un Sanktmoricā. Kopvērtējumā viņš piekāpās tikai vācietim Frančesko Frīdriham, kurš sezonas pēdējās sacensībās nepiedalījās, lai labāk sagatavotos pasaules čempionātam.

Kvotas uz pasaules čempionātu noskaidrojās pēc aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldā notikušā Pasaules kausa posma, kas šosezon bija pēdējais etaps divniekiem. Latvieši Vācijā par medaļām divnieku ieskaitē var cīnīties ar trim ekipāžām, savukārt četriniekos - ar divām.

Pēc lieliskā starta Siguldā gan Bērziņš, gan Melbārdis divniekos nodrošināja vietu divdesmitniekā Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) reitingā. Līdz ar to tikai Latvija un Vācija kvalificējās čempionātam ar trīs komandām, bet Vācijai vēl ir izcīnīta ceturtā kvota, kura pienākas junioru čempionam Rihardam Elsneram. Savukārt četrinieku sacensībās trīs komandas būs Vācijai un Kanādai, bet Krievijai - četras.

Nākamajā nedēļā sezonai punktu liks bobsleja četrinieku ekipāžas, kā arī skeletonisti, kuri cīnīsies par pasaules čempionāta medaļām.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu