Latvijas biatlona komandām pieticīgs sniegums PČ stafetē

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu biatlona izlase ar līderi Baibu Bendiku (otrā no kreisās).
Latvijas sieviešu biatlona izlase ar līderi Baibu Bendiku (otrā no kreisās). Foto: Instagram

Latvijas vīriešu komanda sestdien Itālijā ieņēma 22.vietu pasaules čempionāta 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās.

Latvijas komandā Edgars Mise startēja astotajā rindā ar 24.numuru 27 komandu vidū. Viņš šautuvē guļus bija spiests izmantot visas trīs rezerves patronas, taču iztika bez soda apļiem, tobrīd ierindodamies 23.vietā. Šaušanā stāvus ar trim rezerves patronām Misem nepietika, un nācās slēpot soda apli, atkrītot uz pēdējo vietu, taču līdz stafetes maiņai viņš spēja apdzīt Somijas sportistu.

Andrejs Rastorgujevs stafeti otrajā posmā pārņēma divas minūtes un 53,9 sekundes aiz līderes Vācijas komandas. Pirmajā ugunslīnijā Latvijas vīriešu izlases līderis bija perfekts, otrajā piecus mērķus aizvēra vien ar trim rezerves patronām un stafeti Robertam Slotiņam nodeva 25.vietā trīs minūtes un 46,5 sekundes aiz Vācijas komandas.

Slotiņš pirmajā ugunslīnijā reizi kļūdījās, saglabājot 25.vietu, bet otrajā bija spiests izmantot visas trīs rezerves patronas un ceļā uz stafetes maiņu tika apsteigts par apli, taču tobrīd jau bija paspējis apdzīt Rumānijas pārstāvi. Aleksandram Patrijukam trasē nebija jādodas, bet Latvija ieņēma 22.vietu, apsteidzot Rumānijas, Lietuvas, Kazahstānas, Somijas un Dienvidkorejas biatlonistus.

Līderu cīņā ilgu laiku par uzvaru cīnījās Vācijas un Francijas izlases, kamēr Norvēģijai Vetle Šostads Kristiansens pirmā posma stāvus šaušanā nopelnīja soda apli, liekot komandasbiedriem dzīties pakaļ līderiem.

Pakaļdzīšanās beidzās ar otro vietu, par 21,5 sekundēm atpaliekot no Francijas, kura ugunslīnijā iztērēja vien četras rezerves patronas. Francijas izlases rindās par pasaules čempioniem kļuva Emiljēns Žaklēns, Martēns Furkads, Simons Destjē un Kentēns Fijons-Majē.

Norvēģijai 12 šāvieni garām un viens soda aplis, bet Vācijai, kurai soda apli pēdējā šaušanā nopelnīja Benedikts Dolls, vēl arī astoņi garām mērķim raidīti šāvieni un trešā vieta.

Igaunijas izlase ar 11 garām mērķiem raidītiem šāvieniem un diviem soda apļiem arī tika apdzīta par apli un ierindojās 21.vietā.

Latvijas augstākā vieta pasaules čempionātos ir 1999.gadā Kontiolahti izcīnītā piektā pozīcija, kuru latviešiem sasniedza leģendārais četrinieks Oļegs Maļuhins, Ilmārs Bricis, Gundars Upenieks un Jēkabs Nākums. Pēdējos piecos čempionātos Latvija bijusi ārpus pirmā divdesmitnieka, bet pērn Zviedrijas trasē Estešundā Patrijuks, Mise, Slotiņš un Rastorgujevs tika apsteigti par apli un ieņēma 24.vietu, apsteidzot divas valstis.

Šo sezonu pārliecinoši uzsāka Norvēģija, kas uzvarēja pirmajās trīs stafetēs, bet ceturtajā viņu sēriju pārtrauca Francija.

Savukārt Latvijas sieviešu komanda ar Jūliju Matvijenko, Sanitu Buliņu, Baibu Bendiku un Ievu Pūci 4x6 kilometru stafetē tika apsteigta par apli un ierindojas 23.vietā 24 komandu konkurencē.

Čempionāta noslēgumā svētdien būs sacensībās ar kopēju startu, kurās piedalīsies Bendika. Viņa no Latvijas biatlonistiem šajā čempionātā sasniegusi augstvērtīgākos rezultātus.

Šogad Latvijas biatlona izlasi pasaules čempionātā pārstāv Andrejs Rastorgujevs, Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks, Roberts Slotiņš, Baiba Bendika, Julija Matvijenko, Ieva Pūce un Sanita Buliņa.

Līdzi devušies treneri Māris Čakars, Ilmārs Bricis un Pērs Ūlavs Treteruds, fizioterapeits Arnis Noveičuks un servisa personāls - Reinis Korsunovs un Oļegs Pidhačnijs.

Pēc pasaules čempionāta notiks vēl trīs Pasaules kausa posmi Nove Mesto (Čehija), Kontiolahti (Somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu