Balceram un Ābolam pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei AHL

CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: bellevillesens.com

Latvijas hokeja izlases uzbrucēji Rūdolfs Balcers un Rodrigo Ābols sestdien katrs izcēlās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlēs.

Balcera pārstāvētā Belevilas "Senators" mājās ar 5:4 (0:2, 2:1, 2:1, 1:0) pārspēja Manitobas "Moose".

Balcers trešā perioda septītajā minūtē palīdzēja Džordanam Švorcam panākt 3:3, bet pats 34 sekundes pirms pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu uz 4:4. Viņš šajā duelī četras reizes meta pa vārtiem un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Liepājniekam šajā sezonā kopumā ir 16 vārti, 20 piespēles un pozitīvs lietderības koeficients +20. Pēdējās četrās spēlēs viņš guvis trīs vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles, bet šonedēļ izcīnītajā uzvarā pār Ročesteras "Americans" viņam ir atņemtas divas no trim veiktajām piespēlēm.

Tikmēr Ābola pārstāvētā Springfīldas "Thunderbirds" izbraukumā ar 4:7 (2:2, 2:4, 0:1) atzina Providensas "Bruins" pārākumu.

Ābols vārtus guva otrā perioda devītajā minūtē, kad panāca 3:6, bet trīsarpus minūtes vēlāk viņš ar piespēli palīdzēja vēl vairāk samazināt mājinieku pārsvaru. Viņš šajā duelī divreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 30 spēlēs guvis sešus vārtus, divtik reizes vairāk rezultatīvi piespēlējis un ticis pie pozitīvas lietderības +4. Lauvas tiesu no saviem punktiem viņš iekrājis sezonas otrajā pusē. 

Tikmēr Lavālas "Rocket" sastāvā aizvien nespēlē uzbrucējs Ņikita Jevpalovs. "Rocket" mājās ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) pārspēja Toronto "Marlies" vienību, kuras pieteikumā nebija aizsarga Kristiāna Rubīna.

Savukārt pirmo spēli pēc traumas izdziedēšanas aizvadīja Elvja Merzļikina konkurents Nacionālajā hokeja līgās (NHL) Jūnass Korpisalo. Somu vārtsargs atvairīja 32 no 34 ripām, bet Klīvlendas "Monsters" viesos ar 3:2 (2:1, 0:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā uzveica "Americans".

No Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām vissekmīgāk spēlē "Senators", kas ar 75 punktiem 56 spēlēs ir Ziemeļu divīzijas līdere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu