Gudramovičs/Kalniņš papildina Latvijas kamaniņu braucēju medaļu krājumu Vinterbergā

CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Gudramovičs (pa labi) un Pēteris Kalniņš.
Oskars Gudramovičs (pa labi) un Pēteris Kalniņš. Foto: facebook.com

Latvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš svētdien Vinterbergas trasē izcīnīja sudraba medaļu Pasaules kausa sezonas pirmspēdējā, astotajā, posmā.

Gudramovičs/Kalniņš iepriekšējo reizi uz goda pjedestāla kāpa pērn, kad Siguldā bija otrie, bet svētdien tika pie savas pirmās godalgas ārpus mājas trases.

Uzvaru posmā un abos braucienos izcīnīja krievi Aleksandrs Deņisevs/Vladislavs Antonovs, kuriem Gudramovičs/Kalniņš divu braucienu summā zaudēja 0,608 sekundes.

Vēl 0,155 sekundes lēnāki bija poļi Vojcehs Jerži Hmeļevskis/Jakubs Kovaļevskis, kuri pirmo reizi karjerā kāp uz goda pjedestāla. Brāļi Andris un Juris Šici zaudēja 1,190 sekundes, ieņemdami devīto vietu.

Pirmajā braucienā uzvarēja Deņisevs/Antonovs, kuri trasi veica 46,621 sekundē. Gudramovičs/Kalniņš viņiem zaudēja 0,072 sekundes un bija otrie, bet aiz viņiem 0,172 sekundes bija Hmeļevskis/Kovaļevskis. Šici startēja kā pēdējie un braucienā bija vadībā, taču ap 14.virāžu saslīdēja, kā rezultātā zaudēja laiku. Latvieši līderiem zaudēja 0,873 sekundes, kas deva 11.vietu starp 13 ekipāžām.

Otrajā braucienā Deņisevs/Antonovs neuzlaboja savu rezultātu, bet ar 47,001 sekundi tāpat bija ātrākie. Otrā vieta braucienā ar 0,317 sekunžu deficītu bija Šiciem, bet vēl sekundes tūkstošdaļu lēnāks bija cits Krievijas divnieks Vsevolods Kaškins/Konstantīns Koršunovs. Gudramovičs/Kalniņš startā pieļāva nelielu kļūdu, Deņisevam/Antonovam zaudēja 0,536 sekundes un braucienā bija septītie.

Sliktu trases apstākļu dēļ no dalības sacensībās atteicās Vācijas divnieku ekipāžas Toni Egerts/Saša Benekens, Tobiass Vendls/Tobiass Arlts un Robins Goike/Dāvids Gamms. Tāpat nestartēja spēcīgie austrieši un amerikāņi.

Iepriekšējā Pasaules kausa posmā Oberhofā brāļi Šici izcīnīja otro vietu un ierindojās starp divām Vācijas ekipāžām - Vendlu/Arltu un Goiki/Gammu. Pirms Oberhofas posma latviešiem padevās veiksmīgs starts Siguldas trasē - brāļi Šici izcīnīja pirmo uzvaru pamatsacensībās, bet Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs bija nepārspēti Sprinta kausā.

Tikmēr aizvadītajā nedēļā brāļi Šici Soču olimpiskajā trasē pasaules čempionātā ierindojās desmitajā pozīcijā, bet Gudramovičs/Kalniņš bija septītie.

Komandu stafetes sacensības sāksies plkst.13.30 - stundu agrāk nekā sākotnēji bija iecerēts. Sacensības tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

Latvijas komanda astotajā etapā Vinterbergā un arī noslēdzošajā devītajā posmā Kēnigszē startēs nepilnā sastāvā. Vīru konkurencē uz starta izies Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks, bet starp divvietīgajām ekipāžām brāļi Šici un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Dāmu sacensībās startēs visas Latvijas spēcīgākas kamaniņu braucējas - Elīza Cauce, Kendija Aparjode un Ulla Zirne.

Divu vīru un vienas divnieku ekipāžas nestartēšana pēdējos posmos gan nav saistīta ar Vinterbergas trases kvalitāti. Kā noskaidroja aģentūra LETA, jau sezonas sākumā bija izlemts, ka uz pēdējiem diviem posmiem dosies tikai labākie sportisti, kuri vēl kopvērtējumā var pacīnīties par augstām vietām. Sākotnēji bija domāts, ka katrās sacensībās būs pa vienai kamanai, tāpēc šajos posmos startējošais sastāvs jau tāpat ir paplašināts. 

Sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts nākamajā nedēļas nogalē Kēnigszē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu