Ķibermanis: Ticēju, ka varam izcīnīt medaļu

CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis.
Oskars Ķibermanis. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis šajā nedēļas nogalē ne brīdi nezaudēja ticību, ka var izcīnīt pasaules čempionāta medaļu.

Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni svētdien Altenbergas trasē izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionāta divnieku sacensībās.

"Bija diezgan daudz darba jāpaveic, lai izcīnītu medaļu četru braucienu summā. Tagad esmu laimīgs, pretēji tam, kāds biju vakar pēc otrā brauciena.

Taču es nekad nezaudēju ticību, ka varam izcīnīt medaļu. Zelts man nebija prātā. Frančesko bija pārāk stiprs, bet cīņa par sudrabu un bronzu bija patiešām laba," Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF) citē Ķibermaņa teikto.

Sudraba medaļu izcīnīja Vācijas pilots Johanness Lohners. "Šī mums bijusi smaga sezona, un esmu vienkārši laimīgs. Zaudēt Francam nav kauns, viņš brauc savā līgā. Esmu ļoti laimīgs par sudrabu," pauda Lohners.

Par pasaules čempionu tika kronēts titulētais vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš startēja kopā ar stūmēju Margisu Torstenu. Vācijas ekipāža bija nepārspēta visos četros braucienos un neatstāja saviem sāncenšiem nekādas cerības.

Frīdrihs divniekos uzvarējis sešos čempionātos pēc kārtas, pārspējot leģendārā itāļa Eudžēnio Monti no 1957. līdz 1961.gadam iespēto. Monti kontā ir kopumā astoņi tituli divniekos.

"Šim brīdim strādājām divarpus gadus un šodien tikām atalgoti. Kļūt par rekordistu ir ļoti patīkami, jo īpaši tāpēc, ka paveicu to Altenbergā savu līdzjutēju un draugu priekšā," uzsvēra Frīdrihs.

Līdz šim no Latvijas sportistiem divnieku sacensībās medaļas ir izcīnījuši Oskars Melbārdis ar Daumantu Dreiškenu, kuri izcīnīja sudraba godalgas 2015.gadā, savukārt bronzu 1985.gadā izcīnīja Zintis Ekmanis ar Nikolaju Žirovu un 1989.gadā Jānis Ķipurs ar Aldi Intleru.

Nākamajā nedēļā sezonai punktu liks bobsleja četrinieku ekipāžas, kā arī skeletonisti, kuri cīnīsies par pasaules čempionāta medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu