Sevastova un Ostapenko par vietu pakāpjas WTA rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vadošās tenisistes Aļonas Ostapenko un Anastasija Sevastova pirmdien atjaunotajā WTA rangā pakāpušās par pozīciju un attiecīgi ieņem 41. un 40. vietu.

Sevastova pirms nepilnām divām nedēļām piedalījās Dubaijas WTA "Premier" turnīrā, kurā pirmajā kārtā zaudēja Čehijas tenisistei Markētai Vondrušovai. Latvijas tenisiste bez sacensībām Dubaijā un Federāciju kausā šosezon piedalījusies vēl trīs turnīros (Adelaidā, Brisbenā un Austrālijas atklātajā čempionātā), taču nevienā no tiem neizdevās pārvarēt pirmo kārtu. Tenisistei šosezon sešos dueļos izdevies gūt tikai vienu uzvaru, kas izcīnīta pret pieredzējušo Serēnu Viljamsu. 

Liepājniece pirmdien atjaunotajā rangā pakāpusies par vietu un ieņem 40.pozīciju.

Tikmēr Ostapenko aizpagājušajā nedēļā piedalījās Sanktpēterburgas "Premier" turnīrā, kur jau pirmajā kārtā piekāpās francūzietei Alizē Kornē. Viņa šajās sacensībās startēja vien nepilnas divas dienas pēc atlidošanas no ASV, kur Latvijas izlases rindās tikai pēdējā mačā - dubultspēlē - atzina ASV valstsvienības pārākumu. Pirms dalības turnīrā Krievijā viņa sezonu iesāka Austrālijas atklātajā čempionātā, kur otrajā kārtā zaudēja Belindai Benčičai no Šveices.

Ostapenko atjaunotajā rangā ieguvusi vienu pozīciju un ieņem 41.vietu. Viņa tikai par 32 punktiem atpaliek no Sevastovas.

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča zaudējusi trīs vietas rangā (WTA 265.), Daniela Vismane atkāpusies par pozīciju (520.), bet Kamilla Bartone noslīdējusi piecas vietas zemāk (920.). Iespaidīgu kāpumu - par 47 pozīcijām - veikusi Margarita Ignatjeva (974.), Elza Tomase zaudējusi vietu (1051.), bet Darja Semeņistaja (1281.) atrodama pozīciju augstāk nekā nedēļu iepriekš.

Tāpat visai iespaidīgas izmaiņas notikušas pirmajā desmitniekā, kur pieredzējusī Belinda Benčiča no Šveices zaudējusi piecas vietas un patlaban atrodama devītajā pozīcijā. Pirmās trīs vietas nemainīgi sadala Ešlija Bārtija no Austrālijas, rumāniete Simona Halepa un Čehijas pirmā rakete Karolīna Plīškova. Kanādiete Bjanka Andresku pakāpusies par pozīciju, bet piekto un sesto vietu sadala Sofija Kenina no ASV un nīderlandiete Kiki Bertensa, abām pakāpjoties par divām pozīcijām. Par vietu zemāk noslīdējusi Jeļina Svitoļina no Ukrainas, par vietu zemāk ir Serēna Viljamsa, kura iepriekš bija devītā, bet desmitnieku noslēdz japāniete Naomi Osaka.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Dubaijas WTA "Premier" turnīra finālā Halepa ar 3-6, 6-3, 7-6 (7:5) uzvarēja Jeļenu Ribakinu no Kazahstānas.

Dubultspēļu rangā Ostapenko zaudējusi četras vietas (23.), kamēr Sevastova par tikpat pozīcijām veikusi kāpumu (153.). Divas vietas zaudējusi Marcinkēviča (303.), Vismane nu jau atrodama piecas pozīcijas augstāk (789.), kamēr Ignatjeva ieguvusi divas vietas (880.). Pieredzējusī Līga Dekmeijere pakāpusies trīs pozīcijas augstāk (967.), Bartone divas (1059.), bet Semeņistaja zaudējusi vienu vietu (1123.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu