"VEF Rīga" pārtrauc sadarbību ar Krajinu; pievienojas amerikānis Smits

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristijans Krajina
Kristijans Krajina Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" pirmdien savu sastāvu papildināja ar amerikāņu basketbolistu Zeku Smitu, bet līdz ar viņa ierašanos komandu pameta līdzšinējais centrs Kristijans Krajina, vēsta klubs.

Rīgas komanda pirmdien paziņoja, ka papildina sastāvu ar 203 centimetrus garo amerikāni Smitu, bet Krajina pēc abpusējas vienošanās pametis "VEF Rīga".

24 gadus vecais Smits četras sezonas aizvadīja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) komandā Teksasas "Tech", kurā caurmērā guva 8,8 punktus, izcīnīja sešas bumbas zem groziem, kā arī bloķēja 1,3 pretinieku metienus. 

2018./19. gada sezonā Smits spēlēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) attīstības jeb G līgas komandā Grīnsboro "Swarm", kur 44 nospēlētajos mačos vidēji spēlē guva piecus punktus un izcīnīja 5,4 atlēkušās bumbas.

"Vefiešu" galvenais treneris Jānis Gailītis veltīja pateicības vārdus, kā arī nedaudz kritikas spēlētājam, kurš Rīgā ieradās pagājušās vasaras beigās un pēc pārbaudes laika nopelnīja pilnvērtīgu līgumu.

"Liels paldies Kristijanam par ieguldīto darbu un aizvadītajām spēlēm "VEF Rīga" sastāvā. Viņš ir ļoti labs cilvēks, šis bija grūts lēmums, tā iemesls ir Kristijana nespēja un nevēlēšanās darboties komandas interesēs ilgtermiņā, lai izcīnītu uzvaras sezonas svarīgākajās spēlēs," pauda Gailītis. 

Krajina "VEF Rīga" sastāvā šajā sezonā Latvijas-Igaunijas basketbola līgā vidēji spēlē guva 14 punktus un izcīnīja 6,5 bumbas zem groziem, savukārt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā atzīmējās ar 9,1 punktu un 6,7 atlēkušajām bumbām.

Nākamo spēli "Pafbet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgā "VEF Rīga" aizvadīs 26.februārī, kad Rīgā uzņems komandu no Igaunijas - "Tartu Universitāte".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu