Bijušais skrējējas Velveres treneris: Līga mainījās, kad parādījās nauda un padomdevēji (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Līga Velvere
Līga Velvere Foto: instagram.com

Bijušais 800 metru skrējējas Līgas Velveres treneris Viktors Lācis uzskata, ka līdzšinējā sadarbība ar sportisti bijusi produktīva, bet šķiršanās notikusi apkārt esošo padomdevēju ietekmē, kas sagrozījusi atlētei galvu. Pati Velvere gan TVNET pauda citādu viedokli.

Velvere un Lācis strādāja kopā līdz pat pagājušā gada pasaules čempionāta beigām, kur skrējēja izcīnīja 23. vietu 800 metru distancē.

Pēc šā starta sportiste nolēma mainīt treneri, nokārtojot visas nepieciešamās formalitātes Latvijas Vieglatlētikas savienībā (LVS). Tagad Velveri trenē Juris Beļinskis.

"Pēc pasaules čempionāta Dohā jau par to sāku domāt. Novembra sākumā LVS nogādāju iesniegumu par trenera maiņu. Tas notika vairāku iemeslu dēļ. Visa vasaras sezona nebija tāda, kādu to vēlējos redzēt," sarunā ar TVNET sacīja Velvere.

Sadarbības sākums esot bijis labs, bet 2019. gadā sportisti neesot apmierinājusi trenera vēlme bieži piedalīties sacensībās.

"Līdz vienam brīdim viss bija ļoti skaisti, strādāja. Šad un tad bija šaubas, vai nav par daudz startu. Bieži lielajās sacensībās viss beidzās ar traumu. Tad arī apkārtējie sāka man jautāt, vai neskrienu par daudz."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?for me, 12 points for #teamLatvia ?@guntisberzinsh

A post shared by Liga Velvere (@ligavelvere) on

Aizkulisēs izskanējusi informācija arī par to, ka treneris Lācis varētu būt izlietojis Velverei pienākošos finansējumu pēc saviem ieskatiem. Viņa gan uzsver, ka par to nevēlas publiski runāt, tomēr norādot, ka arī par naudu bijušas domstarpības.

"Mums treniņprocesā radās pārāk daudz nesaskaņu. Strīdējāmies, nespējām sastrādāties. Izskatīju iespēju trenēties pie ārzemju speciālista, tomēr nosvēros par labu Beļinskim," atklāja Velvere.

Treneris Lācis TVNET pauda, ka kategoriski nepiekrīt apvainojumiem, ka viņš būtu piesavinājies kādu daļu no Velveres finansēm.

"Līga ļoti mainījās, kad parādījās finanses un padomdevēji. Esmu viņā ieguldījis milzīgus savus personīgos līdzekļus. Pirmos pāris gadus viņu neviens cits neatbalstīja. Neviens! Kad parādījās rezultāti un nauda, tad visiem Līga sāka interesēt. Arī boifrendiem," klāstīja Lācis.

"Ja kāds man var pārmest naudas piesavināšanos, man paliek bēdīgi. Tas nemotivē ieguldīt sportistos. Neesmu saņēmis nevienu santīmu no Līgas nopelnītā sacensībās. Finanses no Saldus pašvaldības bija paredzētas citai meitenei, kuru trenēju. Es gan to novirzīju arī Līgas treniņnometnēm."

Treneris arī pastāstīja, ka viņam nācās Velverei pirkt aviobiļeti uz pasaules čempionātu Dohā, jo viņa nokavēja reisu, ar kuru sākotnēji bija paredzēts lidot.

"Mūsu sadarbības pēdējie četri vai pieci mēneši bija ļoti interesantu atgadījumu pilni. Bet netīro veļu nevēlos mazgāt. Nezinu, par ko man var pārmest? Par to, ka Līgu uzturēju pirmos divus gadus? Vai par to, ka maksāju dzīvokļa īri, par vitamīniem, treniņtērpiem, zābakiem?" ironiski vaicāja speciālists.

Kuluāros jau vairākus gadus par treneri Lāci runā, ka viņa lielākais mīnuss ir principialitāte un nepiekāpība jautājumos, par kuriem būtu jādiskutē darba procesā.

Piemēram, 2013. un 2015. gadā Latvijas vīriešu un sieviešu basketbola izlasēm tuvu stāvoši cilvēki novērojuši, ka tolaik par fizisko sagatavotību atbildīgais Lācis abos turnīros bija kļūdījies ar komandu fiziskās formas virsotni, kas bija jāsasniedz izšķirošajos mačos. Diemžēl šajās spēlēs basketbolisti un basketbolistes izskatījušies iedzīti "fiziskajā bedrē".

Šādai tēzei sarunā ar TVNET piekrita arī Velvere, kura pauda, ka sezonas galvenajos startos parasti nejutās labākajā fiziskajā formā.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu