"Senators" aizmaina trīs uzbrucējus. Lielā iespēja Balceram?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: TSN_Sports/Twitter

Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas maiņu darījumu pēdējā dienā Otavas "Senators" komanda aizmainījusi uz citiem klubiem trīs uzbrucējus, kas liek domāt, ka iespēju sevi pierādīt iegūs Rūdolfs Balcers.

"Senators" aizmainījusi savu sezonas labāko vārtu guvēju un vienlaikus arī rezultatīvāko spēlētāju kanādieti Žanu Gabrielu Pažo, kurš 60 spēlēs sakrāja 40 punktus (24 vārti +16 rezultatīvas piespēles).

Pažo pārcēlies uz Ņujorkas "Islanders" komandu, ar kuru 27 gadus vecais centra pozīcijas uzbrucējs jau vienojies par 6 gadu līgumu un atalgojumu 30 miljonu ASV dolāru apmērā.

"Senators" apmaiņā pret Pažo pretī saņēma vairākas nākotnes izvēles jauno spēlētāju NHL draftā.

Otavas komanda aizmainījusi arī kanādieti Taileru Enisu, kurš turpmāk pārstāvēs Edmontonas "Oilers".

30 gadus vecais Eniss šosezon bija piektais rezultatīvākais spēlētājs "Senators" sastāvā ar 33 punktiem (14 vārti + 19 piespēles).

"Senators" atbrīvojusies arī no krievu uzbrucēja Vladislava Namestņikova, kurš pārcēlies uz Kolorādo "Avalanche".

27 gadus vecais Namestņikovs šosezon 54 mačos atzīmējās ar 25 punktiem (13 vārti + 12 piespēles). Viņš šosezon bija astotais rezultatīvākais spēlētājs "Senators" sastāvā.

"Senators" ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions pauda, ka NHL šīs sezonas maiņu darījumu pēdējā diena bijusi laba komandas pārbūves procesā.

"Šī bija laba diena, lai virzītos uz priekšu pārbūves plānā. Mums bija svarīgi iegūt šīs nākotnes draftu izvēles tiesības," sacīja Dorions.

"Senators" ģenerālmenedžeris pauž pārliecību, ka 2020. gada NHL draftā būs iespējams izvēlēties ļoti daudz talantīgus hokejistus.

"Atsaucoties uz mūsu skautiem un manis redzēto pēdējo 20 gadu laikā, ir gaidāms viens no dziļākajiem draftiem," teica Dorions.

"Senators" komandai tagad ir 13 izvēles 2020. gada NHL jauno spēlētāju draftā, turklāt 3 no tām jau pirmajā kārtā.

Savukārt nākamā gada NHL jauno spēlētāju draftam "Senators" komandai šobrīd ir 9 izvēles.

Līdz ar to "Senators" nākamajās divās vasarās draftos centīsies iegūt jaunus un talantīgus spēlētājus.

Ņemot vērā, ka "Senators" atbrīvojusies no Pažo, Enisa un Namestņikova, lielāku lomu Otavas klubā šīs sezonas turpinājumā varētu iegūt Balcers.

"Senators" ar 54 punktiem 63 mačos ieņem pirmspēdējo jeb 15. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Līdz NHL regulārā čempionāta beigām "Senators" komandai atlikušas vēl 19 spēles. Stenlija kausa izcīņai Otavas klubs šosezon nekvalificēsies.

22 gadus vecais Balcers šosezon Otavas "Senators" sastāvā aizvadījis tikai 7 spēles NHL un atzīmējies ar 1 rezultatīvu piespēli.

Savukārt fārmkluba Belevilas "Senators" sastāvā Balcers šosezon Amerikas Hokeja līgā (AHL)  33 spēlēs izcēlies ar 36 punktiem (16 vārti + 20 piespēles).

Balcers bija pieteikts NHL spēlei aizvadītajā naktī pret latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets" komandu.

Tomēr latviešu uzbrucējs nevarēja piedalīties spēlē, jo pēc izsaukuma no AHL Balcers un arī viņa ekipējums nepaspēja laikus ierasties Kolumbusā.

Balcers pagājušajā sezonā piedzīvoja debiju NHL. Savā pirmajā sezonā viņš piedalījās 36 mačos, guva 5 vārtus un izpildīja 9 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu