SOK loceklis par Tokiju: Sportistus nesūtīs uz pandēmijas vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

2020.gada Tokijas olimpisko spēļu liktenis jāizlemj tuvāko trīs mēnešu laikā, prognozē Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) visilgāk amatā esošais loceklis Diks Pounds.

Koronavīruss izplatījies uz vairāk nekā 25 valstīm un rada pieaugošas bažas sakarā ar jaunām uzliesmojuma vietām Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āzijā. 

Pounds intervijā aģentūrai "Associated Press" neceļ paniku, taču norāda uz vairākiem riskiem, ar kuriem var saskarties olimpisko spēļu rīkotāji.

"Lēmums jāpieņem divus mēnešus pirms spēlēm," atzīst Pounds, liekot noprast, ka maija beigās jābūt galīgajam lēmumam par spēļu likteni.

"Tajā brīdī jāsāk notikt daudziem procesiem. Jāsāk paaugstināt drošību, jāsāk plānot pārtikas piegādi, jāierīko olimpiskais ciemats un viesnīca, tāpat ieradīsies pirmie mediju darbinieki."

Ja tajā brīdī netiek sākti vairāki sagatavošanās darbi, tad olimpiskajām spēlēm var draudēt atcelšana.

"Šis ir jauns karš, ar kuru saskaramies. Ap to laiku ir jāuzdod sev jautājums: vai viss tiek pietiekami kontrolēts, lai varam būt pārliecināti - doties vai nedoties uz Tokiju?" pauž Pounds.

Olimpiskajās spēlēs piedalīsies aptuveni 11 000 sportistu, bet paraolimpiskajās - apmēram 4400.

"Šobrīd viss izskatās, ka jūs dosieties uz Tokiju," sportistus uzrunā Pounds.

"Viss norāda uz to, ka viss norisināsies kā parasti. Koncentrējieties savam darbam un esiet droši, ka SOK jūs nesūtīs uz pandēmijas vietu."

Mūsdienās olimpiskās spēles līdz šim atceltas tikai kara dēļ. 

"Tas būtu ļoti, ļoti, ļoti nozīmīgs lēmums. Tu nevari vienkārši atcelt vai pārcelt tāda mēroga notikumu kā olimpiskās spēles. Nevar vienkārši pateikt, ka mēs to visu darīsim oktobrī," atzīmē Pounds.

"Pārcelt uz citu vietu ir ļoti sarežģīti, jo tikai dažās pasaules malās ir tāda infrastruktūra, kas pēkšņi varētu uzņemt olimpiskās spēles."

Tokijas olimpiskās spēles norisināsies no 24.jūlija līdz 9.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu