Māršals: Ķermeni apmānīt ir ļoti sarežģīti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bens Māršals
Bens Māršals Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Tādu izbraukuma tūri, kādu Rīgas "Dinamo" nesen noslēdza Tālajos Austrumos, amerikāņu aizsargs Bens Māršals savā karjerā iepriekš nebija piedzīvojis.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" trešdien trešajā periodā ielaida trīs vārtus, kā rezultātā tika piedzīvota neveiksme šīs sezonas pēdējā spēlē.

Rīgas "Dinamo" viesos ar rezultātu 2:4 (1:0, 1:1, 0:3) piekāpās Novosibriksas "Sibirj", noslēdzot četru spēļu izbraukuma tūri Tālajos Austrumos. Rīdzinieku sastāvā Māršals guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli.

"Spēli iesākām ļoti labi. Kontrolējām notikumus laukumā. Īpaši otrajā trešdaļā, kur iespiedām viņus zonā un neļāvām veikt nomaiņu. Trešajā trešdaļā ļāvām viņiem sajust iespēju spēli izvilkt. Šajā līgā to nedrīkst pieļaut. Spēlētāju meistarības līmenis ir ļoti augsts," kluba mājaslapā intervijā citēts Māršals.

27 gadus vecais amerikāņu aizsargs tikai otro sezonu aizvadīja ārpus Ziemeļamerikas. Pagājušajā sezonā Māršals pārstāvēja Slovākijas čempionāta komandu Banskas Bistricas "05 iClinic".

Rīgas "Dinamo" sezonas pēdējā izbraukumā izcīnīja divas uzvaras četrās spēlēs - turpat Novosibirskā ar 2:1 izdevās apspēlēt Pekinas "Kuņluņ Red Star", bet pirms tam Habarovskā ar 2:1 "bullīšos" tika pārspēts "Amur".

Savukārt viesos Vladivostokā rīdzinieki ar 1:3 zaudēja "Admiral" hokejistiem. Attālums no Rīgas līdz Vladivostokai ir vairāk nekā 9000 kilometru.

"Šāds izbraukums manā karjerā bija pirmo reizi. Nepavisam nebija viegli. Laika maiņa ļoti traucē. Dzīvojam pēc Rīgas laika - pa dienu cenšamies gulēt, naktī ēst un trenēties. Bet ķermeni apmānīt ir ļoti sarežģīti," teica Māršals.

"Šī noteikti ir jauna pieredze un nākamreiz jau būs vieglāk. Ja ne vieglāk, tad zināšu, ko sagaidīt. Sportiskā ziņā šis izbraukums bija veiksmīgs. Rādījām labu spēli, guvām vārtus, izcīnījām uzvaras," piebilda amerikānis.

Māršals šosezon Rīgas "Dinamo" sastāvā savā pirmajā KHL sezonā 56 spēlēs guva 2 vārtus, veica 10 rezultatīvas piespēles, nopelnīja 28 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Protams, sezonu sagaidījām ar citām emocijām, ar domām par "play-off". Bija patīkami brīži sezonā un arī rūgtuma pilni. Tāds sports reizēm ir. Sezonas izskaņā jau laukumā rādījām sniegumu, par ko nav kauns," sacīja Māršals.

"Šī ir ļoti spēcīga līga. Ir maksimāli jāsamazina kļūdu skaits, jo pretinieku spēlētāju līmenis nereti ir apbrīnojams. Gan tehniskā, gan fiziskā ziņā. Aizsardzībā ir jāspēlē precīzi un pacietīgi. Noteikti esmu audzis kā spēlētājs," uzskata ASV hokejists.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu