LTS prezidents Savickis: Ticu, ka mēs varam uzvarēt Ēģipti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Nākamnedēļ, 6. un 7. martā tenisa centrā "Lielupe", Jūrmalā, norisināsies Deivisa kausa Pasaules II grupas "play-off" spēles, kurās Latvijas vīriešu tenisa izlase spēkosies ar Ēģiptes valstsvienību.

Latvijas izlases rindas papildinās valsts pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš būs vērā ņemams palīgs izlasei, lai izcīnītu uzvaru un sasniegtu pārspēles par iekļūšanu Pasaules I grupā. 

Pirmdien, 2. martā, T/C "Spice" lielajā ātrijā norisināsies oficiālā preses konference un tikšanās ar sportistiem, kurā piedalīsies izlases spēlētāji un kapteinis. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja uzzināt aktuālāko informāciju par gaidāmajām spēlēm un spēlētājiem, izjautāt tenisistus, kā arī nofotografēties ar spēlētājiem un lūgt viņu parakstus.

Pēc trīs gadu pārtraukuma Deivisa kauss atgriežas savu skatītāju priekšā. Pēdējo reizi Deivisa kausa spēles Latvijā tika aizvadītas 2017. gadā, kad Jelgavā tika atzīts Norvēģijas tenisa izlases pārākums. Šis gads būs īpašs ar to, ka Latvijas izlases rindās būs valsts pirmā rakete Ernests Gulbis, pieredzes bagātākie izlases spēlētāji Mārtiņš Podžus un Artūrs Lazdiņš, Vācijā uzaugušais Roberts Štrombahs, kā arī šā gada Austrālijas atklātā junioru čempionāta pusfinālists Kārlis Ozoliņš.

Savus pretiniekus Latvijas tenisisti uzzinās pēc oficiālās izlozes, kas notiks 5. martā.

"Mēs darīsim visu iespējamo, lai mūsu puiši kādreiz sasniegtu tikpat labus rezultātus kā mūsu meitenes. Ticu, ka mēs varam uzvarēt Ēģipti, un esmu gandrīz 100% pārliecināts, ka mūs gaida pozitīvs rezultāts. Esat laipni aicināti atbalstīt mūsu puišus klātienē Lielupes tenisa kortos," aicina LTS prezidents Juris Savickis.

Latvijas vīriešu tenisa izlases kapteinis ir ilggadējais Latvijas izlases tenisists Deniss Pavlovs, kurš 11 gadus ir pārstāvējis Latvijas izlasi Deivisa kausa spēlēs. Pavlovs ir bijis vairākkārtējs Latvijas čempions jauniešu un pieaugušo vecuma grupās. Karjeras laikā ATP rangā sasniedzis 263. vietu vienspēlēs un 155. vietu dubultspēlēs, kā arī uzvarējis divus ATP Challanger Series turnīrus dubultspēlēs un vairākus ITF Future turnīrus. Ieguvis C kategorijas tiesības strādāt par tenisa treneri.

Pagājušā gada septembrī Latvijas vīriešu tenisa izlase aizvadīja spēles Deivisa kausa Pasaules III grupā, kas norisinājās Grieķijas galvaspilsētā Atēnās. Latvijas valstsvienībai izdevās pārliecinoši ar rezultātu 3:0 uzvarēt Ziemeļmaķedonijas un Melnkalnes izlasi, taču vēlāk tika atzīts Igaunijas un Grieķijas izlases pārākums.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900. gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase, kas šajā turnīrā piedalās kopš 1993. gada, pašlaik atrodas Pasaules II grupā.

Biļetes uz gaidāmajām spēlēm ir iespējams iegādāties www.aula.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu