Gulbis sasniedz ceturtdaļfinalu "Challenger" turnīrā Francijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis.
Ernests Gulbis. Foto: DAVID GRAY / AFP

 Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis ceturtdien Francijā Po "Challenger" turnīra trešajā kārtā pārspēja Aleksu Molčanu no Slovākijas.

Gulbis, kurš pasaules rangā ieņem 220.vietu, ar 6-1, 6-7 (3:7), 6-4 pieveica jau otro slovāku šajā turnīrā Aleksu Molčanu, kurš rangā ir 301.vietā.

Pirmajā setā pirmos trīs geimus pretinieki uzvarēja servējot. Ceturtajā geimā Latvijas tenisists uzvarēja, pretiniekam servējot, un noveda setu līdz pārliecinošai uzvarai ar 6-1.

Otro setu ar servi sāka slovāku tenisists un ceturtajā geimā viņam bija breika iespēja, taču Gulbis uzvarēt Molčanam neļāva, jo Slovākijas tenisists kļūdījās biežāk. Iespējams, garām palaistā iespēja Molčanam patraucēja nākamajā geimā, kuru, slovākam servējot, uzvarēja Gulbis, izvirzoties vadībā ar 3-2.

Tomēr nākamo geimu Gulbim pēc dubultkļūdas nācās piekāpties - 3-3. Uzvarot savas serves geimus, tenisisti nonāca līdz taibreikam, kuru ar savu servi sāka slovāks un panāca 3:0 savā labā. Iegūstot vēl vienu punktu, Gulbim servējot, Molčans panāca 5:1. Gulbim raidot bumbiņu ārpus laukuma, otro setu nācās zaudēt ar 6-7 (3:7).

Trešā seta otrajā geimā Gulbim bija divas pēc kārtas breikbumbas, kuras neizdevās izmantot, un Molčans uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas. Tenisisti turpināja uzvarēt savas serves geimos, tomēr seta beigās Gulbim izdevās gūt punktu, servējot pretiniekam, un izcīnīt trešo uzvaru Po turnīrā.

Latvijas tenisists labāk servēja, sakrājot 12 neatvairāmas serves, kamēr pretinieks izcēlās tikai ar divām, taču arī dubultkļūdu mača uzvarētājam bija vairāk - septiņas pret slovāka trijām.

Latvijas pirmā rakete labāk izmantoja breika iespējas, pārvēršot punktā četras no 13 breikbumbām, kamēr Molčans spēja gūt punktu vienā gadījumā no četriem.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Gulbis nopelnīja 18 ATP ranga punktus. Ceturtajā mačā viņam pretī stāsies mājinieks Kentēns Aliss, kurš pasaules rangā ir 193.vietā.

Piirmajā kārtā Gulbis ar 6-2, 6-3 pārspēja titulētā zviedru tenisista Bjērna Borga 16 gadus veco dēlu Lēo, kurš turnīrā piedalījās ar rīkotāju speciālo ielūgumu un pret Gulbi aizvadīja savu otro spēli profesionālajā tenisā.

Otrajā spēlē Latvijas pirmā rakete ar 7-6 (9:7), 7-6 (7:1) pieveica turnīra otro numuru slovāku Norbertu Gombošu, kurš rangā ir 103.vietā.

Gulbim šis ir pēdējais turnīrs pirms nākamajā nedēļā Lielupē gaidāmā Deivisa kausa dueļa.

Iepriekšējā turnīrā, Delribīčas "ATP World Tour 250" sacensībās, Gulbis pārvarēja kvalifikāciju, bet apstājās pamatturnīra pirmajā kārtā. 

Gulbis šo sezonu iesāka samērā labi, jo Numea "Challenger" turnīrā pēc seniem laikiem izdevās izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas, bet trešo kārtu jeb astotdaļfinālu tenisists nepārvarēja. Nākamās sacensības Gulbim bija Austrālijā, kur "Grand Slam" turnīra kvalifikācijā izdevās izcīnīt trīs uzvaras, bet pamatturnīrā viņš apstājās trešajā kārtā, piekāpjoties tobrīd ranga desmitajam numuram Gaēlam Monfisam no Francijas.

Nākamais turnīrs Gulbim beidzās jau pēc pirmās spēles, Indijā piedzīvojot neveiksmi Punes "ATP World Tour 250" sacensību kvalifikācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu