Treimanis mača galotnē glābj "Sevilla" no fiasko UEFA Eiropas līgas "play-off" pirmajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Futbola tiesnesis Andris Treimanis (pirmais no labās)
Futbola tiesnesis Andris Treimanis (pirmais no labās) Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas futbola tiesnesis Andris Treimanis ceturtdien UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīra pirmās kārtas atbildes spēlē izglāba šo sacensību titulētāko klubu "Sevilla" no zaudējuma.

"Sevilla" mājās spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Rumānijas čempioni Klužas-Napokas CFR.

Divas minūtes līdz pamatlaika beigām Konstantīns Pauns-Aleksandrs ar spēcīgu sitienu vārtu apakšējā stūrī panāca 1:0, taču uzreiz pēc gūtajiem vārtiem Treimanis paziņoja, ka dosies vērot video atkārtojumu.

Latviešu speciālists laukumā atgriezās pēc dažām minūtēm un norādīja, ka iepriekš bijusi spēle ar roku, tāpēc rezultāts paliek neizšķirts 0:0, kas apmierināja "Sevilla".

Pēdējās piecās spēles minūtēs Treimanim neklājās viegli, jo neapmierināti ar rezultātu bija Klužas futbolisti. Šis iemesls, kā arī problēmas ar disciplīnu, Treimani piespieda īsā laikā parādīt četras dzeltenās un vienu sarkano kartīti.

Spēle noslēdzās neizšķirti, taču pirmajā duelī "Sevilla" viesos spēlēja neizšķirti 1:1, kas nozīmēja, ka astotdaļfinālā iekļūs tieši Spānijas, nevis Rumānijas komanda.

Seviljas klubs UEFA Eiropas līgas trofeju izcīnījis piecas reizes, kas līdz šim ir labākais rezultāts.

Tikmēr Itālijā Milānas "Inter" savā laukumā ar 2:1 (2:1) pie tukšām tribīnēm uzvarēja Razgradas "Ludogorets" no Bulgārijas.

Milānas komandā vārtus guva Kristiano Biragi un Romelu Lukaku, bet Bulgārijas kluba goda vārtus iesita Kauli Oliveira-Souza.

Spēli tukšās tribīnēs nācās aizvadīt, jo Itālijas ziemeļos patlaban tiek ievēroti strikti noteikumi koronavīrusa dēļ. Jau iepriekš Itālijas pilsētā Venēcijā vīrusa dēļ tika atcelts slavenais pilsētas karnevāls, kas ik gadu pulcē tūkstošiem apmeklētāju.

Pirmais mačs noslēdzās ar rezultātu 2:0 par labu "Inter". Summā Itālijas komanda bija pārāka ar 4:1.

Citviet negaidītu zaudējumu piedzīvoja pērnā gada fināliste Londonas "Arsenal", kas savā laukumā ar 1:2 (0:0) papildlaikā piekāpās Pirejas "Olympiacos" no Grieķijas.

Pirejas komandā vārtus guva Pape Sisē un Jusefs el Arabi, kurš papildlaika pēdējā minūtē izrāva uzvaru. "Arsenal" rindās vienīgos vārtus iesita Pjērs Emeriks Obamejangs.

Pirmais mačs noslēdzās ar 1:0 "Arsenal" labā, bet divu maču summā Pirejas komandai pietika ar 2:2, lai sasniegtu astotdaļfinālu.

Tikmēr Mančestras "United" mājās ar 5:0 (3:0) uzvarēja "Club Brugge KV" no Beļģijas.

Divus vārtus Mančestras komandā iesita Freds, bet pa reizei izcēlās Odions Igalo, Skots Maktominejs un Bruno Fernandešs. 

Pirmais duelis noslēdzās neizšķirti 1:1, bet divu maču summā "United" bija pārāka ar 6:1.

Astotdaļfinālā iekļuva arī kvalifikācijas pēdējā kārtā Latvijas čempioni "Riga" uzvarējusī "Kobenhavn" komanda no Dānijas, kas viesos ar 3:1 (0:0) uzvarēja Glāzgovas "Celtic".

Dānijas vienībā vārtus guva Mihaels Santošs, Peps Biels un Dame N'Doje. Pretējā laukuma pusē goda vārtus iesita Odsons Eduārs.

Pirmā spēle noslēdzās neizšķirti 1:1, bet summā ar 4:2 pārāka bija "Kobenhavn".

Nākamajā kārtā būs pārstāvēta arī Ukraina, jo Doņeckas "Shakhtar" viesos spēlēja neizšķirti 3:3 (2:1) ar Lisabonas "Benfica" no Portugāles.

Doņcekas komandā vārtus guva Tarass Stepaņenko un Alans Patriks, bet Rubēns Diass bumbu raidīja pats savos vārtos. Diass vienus vārtus guva arī "Benfica" labā, bet vēl pa reizei izcēlās Pici un Rafa Silva.

Pirmajā duelī Doņeckas komanda uzvarēja ar 2:1, bet sērijā rezultāts bija 5:4.

Visbeidzot Amsterdamas "Ajax" mājās ar 2:1 (1:1) uzvarēja "Getafe", taču astotdaļfinālu neizdevās sasniegt.

"Ajax" komandā precīzi sita Danilo, bet "Getafes" futbolists Matiass Olivera bumbu raidīja savos vārtos. "Getafe" komandā vienīgos vārtus iesita Haime Mata.

Pirmajā tikšanās reizē "Getafe" uzvarēja ar 2:0 un divu maču summā bija pārāka ar 3:2.

Astotdaļfinālam kvalificējās arī Stambulas "Bašakšehir", Vulverhemptonas "Wanderers" no Anglijas, "AS Roma" no Itālijas, vācieši "VfL Wolfsburg" un Leverkūzenes "Bayer 05", Lincas LASK no Austrijas, "Basel" no Šveices, kā arī Skotijas komanda Glāzgovas "Rangers".

UEFA Eiropas līgas 1/16 finālā iekļuva 32 komandas - 12 uzvarētājas no grupu turnīra, vēl 12 otrās vietas ieguvējas un astoņi trešo vietu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā izcīnījušie klubi. 

Jau piektdien tiks izlozēti astotdaļfināla pāri.

Finālmačs 27.maijā tiks aizvadīts Gdaņskas stadionā.

Pērn par turnīra uzvarētāju kļuva Londonas "Chelsea", kas finālā ar 4:1 uzvarēja citu šīs pilsētas komandu "Arsenal".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu